Soția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, Galina, este și ea economist de profesie. Galina Dodon s-a născut pe 12 februarie 1977, cunoaște bine engleza, iar în ultimii 10 ani a lucrat în calitate de contabil șef și director financiar.

galina-dodon-3În biografia sa prezentată pe site-ul președinției, Galina Dodon nota că a absolvit Universitatea Agricolă de Stat din Moldova: facultatea de economie, iar mai apoi a studiat drept economic la Institutul Naţional de Management. În prezent este directorul financiar al companiei „Exclusiv Mediu” SRL și e mamă a trei copii.

Din activitatea sa profesională putem observa că a început-o în calitate de contabil la SA „Beton armat” și apoi Economist-expert la SRL „Capitoliul”. Următorii trei ani, din 2002 până în 2005, Galina Dodon activează în sistemul bancar, în calitate de contabil superior la secția operațiuni bancare a Filialei „Invest” BC „ Moldindconbank” S.A. Ulterior, până în 2012, soția actualului președinte a fost adjunct Contabil-șef la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

galina-dodon-4

Galina Dodon declară că vorbește nativ limba Moldovenească, posedă de asemenea engleza și rusa. Încă de la momentul în care soțul său a preluat conducerea PSRM, Galina Dodon a participat activ alături de actualul președinte la majoritatea activităților sale politice, evenimente publice sau acte de binefacere.

Foto: Presedinte.md, facebook.com

Distribuie articolul: