În ultimii ani, grăsimile au fost puse pe lista neagră şi evitate de toată lumea. În realitate, ele sunt indispensabile organismului şi trebuie consumate pentru un corp cu adevărat sănătos, scrie foodstory.ro. Ulei de cocos extra virgin

Conține acid lauric, un acid gras foarte important, care se găsește din abundență și în laptele matern. Acesta este excelent pentru glanda tiroidă și nu crește nivelul colesterolului din sânge, chiar dacă este consumat des.

De asemenea,  uleiul de cocos este foarte bun pentru persoanele care suferă de candidoză, întrucât are proprietăți anti-fungice.

Uleiul de pește

Beneficiile uleiului de pește sunt datorate în principal prezenței acizilor grași Omega 3.

Aceștia contribuie la menținerea sănătății inimii, au proprietăți anti-inflamatorii și protejează împotriva Alzheimerului.


Uleiul de canepă

Cânepa are o gamă largă de aminoacizi și acizi grași esențiali. Conține Omega 3 și Omega 6, grăsimi care ajută la întărirea sistemului imunitar, la menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor.

Concentrația mare de acizi grași esențiali protejează împotriva bolilor cardiace, a colesterolului și a cancerului.

 

Foto:   www.financiarul.ro, www.unica.ro

Distribuie articolul: