Dacă arunci o privire în DEX la cuvântul arfodiziac, vei găsi următoarea explicație: substanță care stimulează apetitul sexual. Oamenii știau despre aceste produse naturale care trezesc senzualitatea, excită simțurile și stimulează libidoul încă din vremuri antice. 

Este dovedit că unele alimente cresc dorința sexuală determinând o creștere a cantității de sânge care circulă spre organele sexuale și creând astfel o stare amplificată de excitație sexuală și o performanță mai bună în dormitor, iar unele alimente cresc secreția de hormoni masculini și feminini, în timp ce altele îmbunătățesc starea de spririt sau stimuleză producția de spermă.

Sunt foarte multe astfel de afrodisiace dar  ne vom referi aici doar la câteva dintre cele care ne sunt mai la îndemână:

Mierea

Este unul din aceste afrodisiace care, prin conținutul de bor ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în fericirea, sănătatea și satisfacția sexuală a femeilor.

Cimbru

Este considerat unul dintre cele mai eficiente afrodisiace, una din plantele pe care călugării de pe vremuri nu aveau voie să o planteze în grădinile lor, fiindcă era considerată o plantă a amorului.

Ardeiul iute

Este, se pare, unul din acele alimente afrodisiace care are rol în eliberarea endorfinelor răspunzătoare cu senzația de plăcere. „Capsaicina”, substanța responsabilă pentru senzația de fierbințeală pe care o cauzează, după cum știți, ardeii iuți, stimulează terminațiile nervoase și accelerează pulsul, astfel că eliberarea endorfinei se face mai ușor în timpul actului sexual.

Ciocolata

Te face să te simți bine, nu doar datorită gustului și mirosului plăcut, ci și datorită feniletilaminei care mai este numită și „substanța dragostei”, cu acest stimulent ciocolată inducând o stare de excitație asemănătoare celei din timpul preludiului.

Avocado

Este, nu doar o importantă sursă de vitamin B6, potasiu și acid folic, ci și un afrodisiac la care oamenii apelau încă din vremuri apuse. Preoții catolici au interzis pentru o perioadă acest fruct datorită formei considerate a fi obscenă iar aztecii l-au numit „pomul testiculelor”.

Țelina

Este un aliment tradiţional folosint pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale, acesta fiind cunoscut și sub numele de leguma virilității. Studiile au arătat chiar că această plantă bogată în vitamine are un mare efect asupra fertilității. Proaspat sau în diferite combinații sau preparate, țelina stimulează libidoul și intervine favorabil în creșterea potenței.

Usturoiul

Este un alt aliment pe care-l poți folosi liniștit pe post de afrodisiac, acesta conținând alicina, un ingredient care mărește fluxul de sânge la nivelul organelor sexuale. (Alicina se eliberează numai atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit, prin reacție enzimatică). Este foarte eficient în acest sens mai ales folosit în cure de lunga durată.

Cuișoarele

Sunt de asemenea, nu doar niște plante aromate si cu un gust exploziv, extrem de valoroase din punct de vedere culinar, medicinal și nutritiv, dar și printre acelea care stimulează masculinitatea. Cuișoarele sunt folosite în tratarea impotenței, în ejacularea preoce dar și în tratarea problemelor vaginale la femei.

Sursa

Distribuie articolul: