KLUMEA anunță o nouă ediție a concursului tinerilor designeri „MÂNDRIA”, desfărșurat în cadrul festivalului „IA MANIA”, care va avea loc pe 9 iulie în satul Holercani. SE pot înscrie în concurs tineri începători, dar și care au deja experiență - regula de bază fiind să se inspire și să adopte costumul popular în creațiile lor PRÊT-A PORTER, într-o manieră nouă, creativă, modernă și inovatoare, dar foarte bine documentată și studiată.

Pentru a vă putea înscrie în concurs, sunteți rugați să citiţi cu atenție regulamentul, dar și să urmați recomandările organizatorilor, așa ca șansele voastre de câștig să sporească.

CONCURSUL TINERILOR DESIGNERI „MÂNDRIA 2016”

RECOMANDĂRI :
– Colecțiile care vor avea un concept bine definit, inspirat dintr-o tradiție, un personaj legendar, o zonă geografică;
– Piesele inspirate din portul românesc să nu se rezume doar la a prelua motive tradiționale;
– Concurenții să extindă aria de cercetare, aducând un suflu nou. De apreciat dacă motivele folosite, în cazul în care vor exista, vor respecta materialul suport, de exemplu: obiectele din piele vor aminti de simbolurile redate odinioară pe piele (bundițe, cojoace, chimire).
– De apreciat piesele „cameleonice”, adică cele ce pot fi adaptate la orice moment al zilei și la orice activitate (office, business lunch, romantic dinner, wild night out), dovedind că au mai multe fețe.
– De apreciat folosirea materialelor tradiționale, (cu accent pe cele ce sunt disponibile local și care se risipesc acum – cum este lâna, care se arde pe câmp). În special materiale ce pot fi prelucrate în comunitățile rurale, aducând un mic venit în plus femeilor de la sate. (astfel designerii vor demonstra grijă pentru mediu și comunitate, adica responsabilitate).

Citește un interviu cu Mihaela Stoica, locul I la concursul MÂNDRIA 2015.

Înregistrarea la concursul MÂNDRIA se desfășoară până pe 20 aprilie, 2016, urmând ca ulterior, până către 1 mai, concurenții să trimită echipei de organizare la klumeaevents@gmail.com un portofolio cu lucrări tematice anteriore. Sunt încurajați să participe și studenții care pregătesc lucrările lor de diplomă pentru acest an. Precizăm că în colecția de concurs trebuie să se regăsească minim 5 piese, care pot fi purtate în viața de zi cu zi. Alte detalii degate de Înregistrare găsiți AICI.

Vedeți o galerie foto cu participanții MÂNDRIA 2015.