Un desert de vară răcoritor și ușor de preparat. Checul stratificat din fructe de pădure se va bucura din plin atât de atenția copiilor cât și a părinților datorită gamei coloristice de care dispune, dar și de gustul intens pe care îl oferă. Mereu îl admirai sau te uitai cu invidie la cel al vecinei, recunoaște?!

Ingrediente

250 g căpșune

16 linguri iaurt natural

250 g banane

250 g zmeură

250 g mure

Alte fructe de pădure de sezon

Mod de preparare

  1. Acoperă vasul pentru gătit de formă rectangulară cu peliculă alimentară.
  2. Mixează căpșunele cu 4 linguri de iaurt într-un blender. Aranjează masa obținută în vasul rectangular și las-o la congelator pentru cel puțin 15 minute.
  3. Între timp, mixează și banana cu alte 4 linguri de iaurt, adaugă și acest strat în vasul rectangular și pune mixtura înapoi la congelat.
  4. Repetă această procedură și cu celelalte fructe de pădure și iaurt.
  5. Checul este gata în momentul în care ultimul strat este bine întărit, dar îl poți păstra în congelator atâta vreme cât dorești.

Feliază checul când este bine înghețat și servește-l cu fructe de pădure. FOTO

Selecție: Ana Scripnic, stagiară

Distribuie articolul: