Alegerea rochiei de mireasă este una dintre cele mai importante decizii făcute de viitoarea soție. Dacă te-ai rătăcit printre ofertele saloanelor de mariaj, noi venim cu sugestii ce te vor ajuta să faci alegerea corectă.

Potrivit Brides.com, o mireasă modernă va trebui să țină cont de următoarele caracteristici pentru o rochie în trend :

1. Umeri dezgoliți. Inspirate din ținutele zeițelor romane și grecești, rochiile cu umerii dezgoliți sunt perfecte pentru miresele romantice, care vor să își pună în evidență gingășia.

2. Alte culori. Designerii au propus rochii de culori diferite decât alb sau ivory. Acestea sunt perfecte pentru o nuntă cu tematică aparte, cu o culoare predominantă sau cu un dress code anumit.

3. Fuste din tul, mult tul. Aerată, diafană și ușoară, rochia cu fusta din tul este o splendoare.

4. Pelerină. Un accesoriu nou introdus în moda mireselor este pelerina. Bătută cu mărgele sau aplicații florale, aceasta va fi o continuare frumoasă a rochiei sau voalului.

5. Gulere. În acest an rochiile au fost dotate cu gulere dantelate, brodate sau efectuate din țesătură dură pentru a păstra forma.

6. Glamourul anilor ’30. De o eleganță simplă, ușor prinsă la mijloc cu un cordon subțire, rochia anilor ’30 va fi în centrul atenției la oricăre petrecere de nuntă.

7. Nunta pe malul mării. În acest an a fost acordată în masură mai mare atenție nunților pe plajă, fiind propuse mai multe modele de rochii șic, perfecte pentru serbările pe malul apei.

 

8. Decolteu adânc. Rochiile cu decolteu adânc sunt potrivite mireselor ce vor să iasă din standardele ținutelor tradiționale.

9. Rochii cu elemente decupate.

10. Pene. Rochii cu aplicații din pene. Pentru acestea s-ar potrivi și un buchet gingaș efectuat la fel din pene.

11. Mâneci largi. Rochia cu mâneci largi va fi centrul atenției la o nuntă în stil hippie și nu doar.

12. Aplicații florale. În vogă pentru rochiile de ocazie, aplicațiile florale au înflorit și pentru mirese. Plasate pe țesături diafane, aceste aplicații oferă miresei un aer magic.

13.Părțile detașate. Partea superioară a rochiei este detașată de fustă. Oferă un aer neformal, liber și romantic.

14. Franjuri. Se pare că ecourile stilului Gatsby răsuna și în acest an.

15. Nuanțe metalice. O rochie cu sclipiri metalice este potrivită pentru o mireasă curajoasă și puternică.

16. Pantaloni. Cât de neobișnuit ar pare, dar s-au proiectat și astfel de ținute pentru mirese.

 

Ludmila Gîsca

Distribuie articolul: