Astăzi îţi recomandăm un preparat lacto-vegetarian inedit, dar foarte gustos. Legumele consistente, cremozitatea smântânii, frăgezimea aluatului, toate vor face ca acest quiche să fie noul tău preferat.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 gălbenuşuri
  • 800 g unt
  • 50 g smântână
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • 2 artofi mari fierţi în coajă (puteți înlocui cu cartofi dulci, batat)
  • 300 g broccoli
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână lichidă
  • 100 g caşcaval

Preparare:

Pentru aluat, amestecăm făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi, încorporăm gălbenuşurile bătute, untul şi smântâna. Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute, apoi întindem o foaie şi o punem într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepăm cu o furculiţă din loc în loc.

Pentru umplutură, curățăm cartofii şi-i zdrobim. Tăiem ceapa julien, o călim în ulei şi o punem peste cartofi. Fierbem broccoli în apă clocotită 2-3 minute, îl lăsăm la scurs şi apoi la răcit, după care îl adăugăm în umplutură împreună cu ouăle bătute şi smântâna.

Amestecăm totul, condimentăm cu sare şi piper, după gust, apoi turnăm compoziţia obținută peste aluat. La final, radem caşcavalul și dăm tarta la cuptor pentru circa 30-40 de minute, la foc mediu.

Savurați cu plăcere!

Sursa: Clickpoftabuna.ro

Vezi și: Ciorbă de murături, perfectă dacă poftiți ceva acrișor

Distribuie articolul: