Fie că sunt dulci sau sărate, tartele sunt o alegere perfectă pentru zilele friguroase. De data aceasta, vă prezentăm cea mai simplă reţetă de tartă cu pere. Iată cum se prepară.


Ingrediente pentru aluat:

-120 g unt

-1/2 lingură zahăr pudră

-180 g făină

-2-3 linguri apă

-1 praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

-4 pere

-2 ouă

-2 linguri făină

-2 linguri cacao

-2 linguri unt

-1 cană zahăr

-zeamă de lămâie

-zahăr pudră

656x440_tarta-cu-pere-crema-de-vanilie-si-sirop-de-artar-403967

Mod de preparare:

1.Se amestecă ingredientele până se obține aluatul, care se dă la frigider, înfășurat în folie alimentară, pentru 30 de minute.

2.Se curăță perele, se taie, se scot semințele și se stropesc cu zeamă de lămâie. Se tapetează o tavă de tartă și se întinde aluatul în ea. Se înțeapă din lol în loc și se pun perele. Se dă la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade.

3.Pentru umplutură, se amestecă zahărul cu făina și cacao. Se topește untul pe baie de aburi, se adaugă ouăle bătute și compoziția cu făină. Se ține la foc mic până se omogenizează, apoi se lasă la răcorit și se toarnă peste tartă. Se dă la cuptor încă 25-30 de minute. Se servește presărată cu zahăr pudră.

Foto: clickpoftabuna.ro

Distribuie articolul: