La competiția ”MÂNDRIA”, organizată de K LUMEA, în cadrul festivalului IA Mania, s-au înscris 11 designeri talentați. Fiecare dintre designeri și-a demonstrat colecțiile noi, a câte șase piese, în cadrul defileului care a avut loc pe scena de la IA Mania. Printre domnițele care au defilat pe scenă, au fost Tania Cergă și fetița sa, Izel, Olia Tira, Valeria Stoica și Irina Negară.

”Avem 11 designeri care au rezistat până la capăt, pentru că sunt foarte săraci, nu au bani din care să investească, să-și creeze noi colecții, se alimentează doar din propriile lor vânzări, ca să poată face colecții noi, ori noi i-am convins să facă această investiție: să creeze o colecție nouă din șase piese. Pe loc, dacă vă îndrăgostiți de o piesă, o puteți cumpăra și o puteți purta și fiți siguri că este unică. Colecțiile trebuie să fie inspirate din portul popular; datoria lor este să fie foarte corecți în abordarea tradițiilor, să nu permită împrumutarea ornamentelor ucrainene sau din alte regiuni. Doar în felul acesta vom putea să educăm populația”, asta spunea Nata Albot, acum câteva zile, cu privire la defileul MÂNDRIA.

Minunea s-a produs, asltfel încât lucrările celor 11 designeri au fost expuse pe scena concursului.

Printre fetele care au îmbrăcat ținutele exclusive ale designerilor autohtoni, a fost și Tania Cergă, împreună cu micuța Izel. Cele două au purtat rochii azurii și stilizate cu motive populare.

Olia Tira a strălucit într-o rochie-ie vaporoasă, marca E. Hudorojcov:

 

Valeria Stoica a purtat o rochie gri, stilizată, marca ”Soulmates”:

Și soția interpretului Adrian Ursu – Irina Negară, a defilat pe podium. Irina a afișat o rochie lungă, cu mâneci și motive etno, asortată cu o pereche de adidași:

Echipa învingătoare a concursului ”MÂNDRIA”, s-a dovedit echipa fetelor de la ”Soulmates”. Premiul pentru căștigătoarele concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie.

 

”Soulmates va fi, până pe 23 iunie, în afara ariei de acoperire, iată de ce astăzi MULȚUMIM tuturor celor care au fost lângă noi, în ultimele 4 luni: Klumea, Nata Albot, Irina Galbura, Eugen Cochin, Valeria Stoica, Xiusha Desire, Irina Mita, Nadea Mihnea, Maria Cazacu, Kono Hana, Vitalie Burlacu, art-salon MolDeco și toți, toți, toți”, afirmă cele trei câștigătoare.

 

Foto: Ellene Mocrii