Am găsit-o tot la Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova, între două cursuri pe care le avea cu studenții săi. La fel de senină și de calmă precum am cunoscut-o acum 16 ani, Tamara Berzoi păstrează vie mereu atitudinea în vorbire și dicția inconfundabilă, demnă de urmat pentru orice jurnalist tânăr. M-a uimit și răspunsul profesoarei de dicție și fost crainic radio și TV, atunci când am întrebat-o ce-și dorește peste un an de la viața sa.

„Peste un an aș vrea ca toată familia mea să fie sănătoasă și să planeze liniștea deasupra casei noastre. Aș vrea pământul nostru să nu fie setos de ploaie și de apă. Să ne dea recolte bogate. Intemperiile acestea să ne ocolească. Și cât mai puțin și puțin-puțin de tot să aud că a plecat cineva, ne-a părăsit, atât din țară cât și de pe acest pământ frumos. Și aș vrea să fim cu zâmbete pe buze. Cu părere de rău suntem încruntați în ultimii ani. Să ne descrețim frunțile și să fim poate mai blânzi și mai reținuți atunci când ne pronunțăm mai nervos, mai rece față de ceva. Să fim blânzi, buni, deschiși și zâmbitori”, dezvăluie Tamara Berzoi.

Vezi AICI și celelalte vârste/femei din proiectul CEvreaEA.

Ne-am aventurat, în cinstea aniversării a celor 9 ani de activitate, în inițierea unui proiect cu femei și despre femei. Astfel, timp de 90 de zile, 90 de femei cu vârste diferite, vor răspunde la una dintre cele mai misterioase întrebări – „CE vrea EA?”.

Vezi și: Nu ne-am așteptat la așa o dorință de la eroinele noastre. CEvreaEA, bunica Maria, la 78 de ani (Video)

Distribuie articolul: