Încă nu ai reușit să cumperi un cadou soției tale? Sau chiar nu știi ce-ar fi mai potrivit pentru ea? Ei bine, revista noastră vine în ajutor bărbaților și aduce patru rețete delicioase care pot fi pregătite iubitelor, cu ocazia Ziuei Internaționale a Femeilor în calitate de cadou. Vezi mai jos ingredientele care trebuie să le procuri.

Creveți serviți cu sos

Ingrediente:

* crevete cu cozi 250 de gr;
* 2 linguri de faină;
* amidon o jumătate de lingură;
* un ou.;
* sare după gust;
* ulei vegetal.

Mod de preparare:

Pregătiți aluatul pentru creveți. Amestecați oul cu o furculiță, adăugați faina, amidonul, sarea și amestecați bine.

Între timp, fierbeți creveții într-un vas cu apă, adăugați sare.

Curățați creveții de crustă, lăsați doar cozile. Încălziți o tigaie adâncă, turnați în aceatsa ulei vegetal.  Rostogoliți cozile de creveți în aluat și prăjețile până se fac de culoare maro-auriu.

Creveții gătiți îi veți pune pe un prosop de hârtie, care va absorbi excesul de ulei. 

Puneți creveții prajiți pe un platou. Serviți-i cu sos de soia sau sos tartar.

Mousse de ciocolată

Ingrediente:

* 200 de gr de ciocolată neagră
* 6 ouă
* un vârf de cuțit de sare

Pentru a decora mousse:

Fructe de pădure proaspete și mentă

Mod de preparare:

Topiți ciocolata într-o baie de aburi. Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușul cu praf de sare până se face spumă groasă. Amestecați bine, mixați gălbenușurile de ou și ciocolata topită. Apoi, amestecați treptat cu albușurile de ou bătute – în primul rând pentru a adăuga o treime din greutate, iar apoi se adaugă porții mici.

Prin urmare, trebuie să obțineți o masă ușor cremoasă. Împărțiți cantitatea în vase de sticlă, paharele sunt tocmai bune, adăugați fructe de pădure peste mousse-ul dvs. și ornați cu mentă.

Crevete în avocado

Ingrediente:

* 2 bucăți de avocado;
* creveți 200 de gr;
* 100 de gr de maioneză:
* sare și piper proaspăt măcinat după gust;
* patrunjel proaspat pentru decorare.

Mod de preparare:

Avocado se spală și se taie ușor în două bucăți, scoateți semințele. Apoi scoateți ușor miezul și tăiați-l în cuburi mici.

Fierbeți creveții în apă sărată, descojiți-i de crustă și lăsați-i să se racească complet.

Se amestecă cuburile de avocado, creveții și maioneza. Se condimentează cu sare și piper.

Umpleți jumătățile de avocado cu salata rezultată. Se decoreaza cu frunze de patrunjel și se va servi imediat.

Salata Lyon

Ingrediente:

* 10 buc. de ouă de prepeliță;
* 10 buc de roșii cherry 10;
* 300 de gr de ciuperci;
* 1 legatură de ceapă verde;
* 250 de gr – mix de salată;
* mărar și pătrunjel, câteva crenguțe;
* ulei vegetal;

Pentru sos:
* 100 g de maioneza;
* 1 lingură de suc de lamaie;
* sare și piper proaspăt măcinat după gust;
* ierburi provensale.

Ouăle de prepeliță le fierbeți timp de 5 minute, se răcesc și  se curăță

Spălați legumele și ierburile sub jetul de apă. Roșiile Cherry și ouăle le tăiați în jumătate. Tăiați ceapa și adăugați mixul de salată.

Spălați ciupercile, tăiați-le felii și prățiți-le până se rumenesc. Puneți-le pe un prosop de hârtie, să se absoarbă excesul de ulei.

Pentru sos se amestecă maioneza, sucul de lămâie, sarea, piperul și ierburile provensale. Se amestecă.

Mixați toate ingredientele într-un vas mare, adăugați sosul.

Salata Lyon este gata!

Poftă bună, serviți cu plăcere!

Sursa/foto: ivona.bigmir.net