O supă cremoasă de roșii cu tortellini, ușor de preparat care va satisface gusturile tuturor! E sezonul când avem poftă de supe și ciorbe, atât pentru a ne delecta cu gustul lor, cât și pentru a ne încălzi.

Supa pe care ți-o propunem noi îți va veni pe plac, deoarece este bazată pe ingrediente pe care sigur le ai deja în bucătărie, mai ales că este perfectă pentru serile reci de toamnă și iarnă, când ai nevoie de ceva gustos, care să te încălzească. Servește cu Parmezan ras și pâine de casă (poate și un pahar de vin roșu…) și nu vei mai avea nevoie de nimic la cină.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de măsline organic (pentru o textura mai bogată, folosește 2 linguri de ulei și 1 lingură de unt)
  • 1/4 linguriță fulgi de ardei iute (opțional)
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi
  • 4 can de supă de găină (ar fi ideal să folosești supă de oase – are o aromă deosebită și multe beneficii pentru sănătate)
  • 2 căni de roșii zdrobite
  • 2 linguri de busuioc proaspăt (dacă nu ai, nu folosi busuioc la plic, nu are același gust; mai bine nu mai pui deloc)
  • 1 linguriță condimente italiene
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1 1/2 lingurițe zahăr
  • 3/4 cană smântână
  • 500g tortellini cu brânză (sau orice alt tip ai prin casă – și cei cu spanac sau carne sunt delicioși în această combinație)
  • 2 căni spanac proaspăt
  • parmezan ras

Preparare:

Într-o oală mare, pune la foc mediu uleiul de măsline, adaugă fulgii de ardei iute și ceapă și gătește până ce toate ingredientele s-au înmuiat. Adaugă usturoiul și mai gătește aproximativ 1 minut. Adaugă supa de găină și roșiile zdrobite, mărește focul și gătește până ce mixtura ajunge la punctul de fierbere. Adaugă condimentele, apoi redu focul și lasă totul la fiert 30 de minute. Ia oala de pe foc și las-o să se răcească ușor timp de 10 minute. Apoi mixează tot amestecul la robotul de bucătărie sau la blender, până ce obții o consistentă fină și cremoasă. Pune din nou supa pe foc, adaugă smântână și mai lasă la foc mic timp de 10 minute. Adaugă tortellini și mai gătește totul încă 5-8 minute. Nu mai mult, pentru că altfel tortellini se vor dezintegra. Adaugă și spanacul și mai lasă pe foc 2-3 minute sau până ce spanacul s-a înmuiat. Transferă în boluri, rade parmezan din belșug și servește cu plăcere!

Sursa: Andreearaicu.ro

Vezi și: Burger cu vânătă și hummus, un preparat delicios și suculent de post (Video)