O mâncare pe care o poţi pregăti în mai puţin de 45 de minute şi care e ideală pentru zilele din Postul Crăciunului, supa cremă de linte roşie şi cocos are o textură cremoasă şi este super hrănitoare.

Ingrediente:

  • o cană de linte roşie
  • două cepe
  • trei căţei de usturoi
  • un morcov
  • o linguriţă de sare
  • linguriţă de pulbere de curry
  • o lingură de boia dulce
  • două linguri de ulei de măsline
  • piper alb
  • 200 de ml de cremă de cocos (o alternativă vegetală pentru smântâna de origine animală și poate fi găsită în supermarketuri; puteți înlocui cu smântână)
  • doi litri de apă
  • o lingură de amestec de legume.

Preparare:

  1. Lasă lintea la înmuiat pentru cel puţin o oră, după care taie ceapa, usturoiul şi morcovul şi pune-le la călit cu uleiul. După două minute adaugă şi lintea bine scursă, dar şi apa.
  2. Aşteaptă ca totul să fiarbă timp de zece minute, după care adaugă crema de cocos şi condimentele şi mai aşteaptă să fiarbă timp de 15 minute.
  3. Trece prin blender totul ca să obţii o consistenţă fină, cremoasă.
  4. Serveşte preparatul cu crutoane şi pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Savurați cu plăcere!

Sursa: Clickpoftăbună.ro

Vezi și: Top 5 bucate italienești, atât de îndrăgite de moldoveni!

Distribuie articolul: