După ce ieri mai multe vedete invitate de a participa la concertele organizate pe data de 6 septembire au renunțat la acest lucru, aztăzi vedem lista completată cu încă două nume: Serj Ialovițchi și formația Akord.

Solistul formației SunStroke Project, Serj Ialovițchi, invitat să participe la concertul organizat de data de 6 septembrie, a comunicat printr-o postare de pe Facebook renunțarea sa de a lua parte la „jocurile politice”:

„Declar oficial că nu voi ieși pe scena MoldExpo pe data de 6 septembrie. Nu am de gând să particip la jocurile politice, pentru mine este important să fiu onest cu publicul meu. Nu vreau ca în timp ce o jumătate mă aplaudă, cealată să mă considere un trădător. Sunt un artist, și sarcina mea principală este să dăruiesc lumii muzică, în această situație, lucrurile ar fi stat altfel. Sper colegii mei să-mi înțeleagă poziția și sămă susție decizia.” (trad. red.)

Încă nu a fost publicată nicio reacție din partea interpretei Olia Tira, prietenă bună cu Serj Ialovițchi.

Exemplul Loredanei și a lui Ștefan Bănică Jr. a fost preluat și de formația Akord:

„Nu vom cânta în concertul din 6 septembrie, la MoldExpo.

Este un gest, firesc, dar nicidecum unul de mare patriotism și demnitate (după cum vor s-o dea unii). Am primit numeroasele mesaje, le-am citit pe toate… Ne bucură faptul, că toate sunt decente, sincere și binevoitoare. Am remarcat că, în mare parte, sunteți fanii noștri și Vă place ceea ce facem noi de cca 10 ani. Ne-ați rugat și ținem cont de asta. Artistul nu e artist fără public, fără scenă și vom cânta acolo unde ne Veți chema, inclusiv la open air-uri, la MoldExpo. Și înca ceva: cei care privatizează ideile naționale și idealurile unei țări, la fel, sunt oligarhi.”

Pînă acum nu au fost publicate nicio reacție din partea altor interpreți participanți la seria de concerte: Tania Cerga, Natalia Gordienko, Alexandra Stan, Ionel Istrati și Dan Balan.

Distribuie articolul: