Foarte mulți părinți se confruntă cu refuzul copiilor de a mânca fructe și legume. Și cum consumul acestora este foarte important trebuie să apeleze tot timpul la diverse metode de a-i păcali să o facă. Iată cea mai eficientă metodă: sucurile preparate din fructe și legume proaspete cu ajutorul storcatorului. Încearcă, copii îți vor aprecia efortul.

S-ar putea să fii o norocoasă și să ai copii care iubesc fructele și legumele, dar cu siguranță că nu le preferă pe toate, de aceea trebuie să rezolvi această „problemă”.

Prepară-le sucuri din fructe de sezon și de fiecare dată, fără ca ei să observe, mai adaugă și un fruct sau o legumă dintre acele pe care nu le preferă. Folosește morcovii, aceștia sunt foarte dulci și pe placul tuturor copiilor, uneori mai diversifică „meniul”, adaugă și alte legume, astfel te vei asigura că le asiguri aportul de vitamine atât de necesar, mai ales în această perioadă când virozele sunt la ele acasă!

S-ar putea ca copilul tău să nu se lase convins sa bea sucuri naturale și să le prefere doar pe cele din comerț. Nu renunța, încercă să prepari sucurile împreună cu el, lasă-l să-și aleagă singur fructele, să le pună în tubul de alimentare, să apese butonul de pornire. Acest proces de preparate îi va părea distractiv și va consuma sucul, pentru că va ști că și el a participat la gătirea lui.

Folosește diverse rețete de sucuri până vei găsi combinația perfectă a copiilor tăi. Folosește pahare vesele, cu personajele lor preferate, paie viu colorate, umbreluțe, inventează o petrecere ad-hoc, bea și tu împreună cu ei, cu siguranță vor fi atrași în acest joc și cu timpul vor învăța să aprecieze sucurile.

 

Iată două rețete simple și delicioase pe care le poți prepara oricând:

Suc delicios cu portocale, morcovi și mere roșii

2 portocale;
2 mere roșii;
2 morcovi.

Suc revigorant cu portocale, mere verzi, kiwi și mentă

2 portocale;
2 mere verzi;
2 kiwi;
2-3 frunzulițe de mentă.

Pur și simplu pui aceste fructe și legume într-un storcător, apeși pe butonul de pornire și în 2-3 minute vei avea sucul gata de servit.

Sursa: caietulcuretete.co

Sursa foto: montada.echoroukonline.comlotusbakery.co.za 

Distribuie articolul: