Dacă nu avem storcător și suntem în mijlocul iernii și nu ne-am făcut rezerve de fructe și legume înghețate, e bine să consumăm și sucul din comerț. Citiți mai jos de ce.

În fiecare zi ne întâlnim cu articole, spoturi publicitare și emisiuni ce ne învață să ducem un mod de viață sănătos, ne spun despre importanța consumului regulat de fructe și legume, despre catitățile de apă ce trebuie să le consumăm. Iar magazinele de electrocasnice alintă gospodinle cu o varietate largă de storcătoare de fructe și legume ce vin să le ajute în acest sens. Dar dacă nu avem storcător și suntem în mijlocul iernii și nu ne-am făcut rezerve de fructe și legume înghețate? E bine să consumăm și sucul din comerț. Citiți mai jos de ce.
1. Sucul este benefic sănătății
E adevărat. Dacă adăugăm la dieta zilnică și consumul de sucuri sau nectaruri, aceasta ne va ajuta la menținerea echilibrului vitaminelor și micro și macro-elementelor. Sucurile împachetate conțin un set de nutrienți. La fel ca și fructele diferite, sucurile diferite au beneficiile sale. Sucul de citrice este sursa de acid folic și vitamina C. Sucurile sunt o sursă de minerale, mai ales Kaliu iar cele cu pulpă sunt o bună sursă de fibre.
Foto: footage.framepool.com

Foto: footage.framepool.com

2. Sucurile se prepară din praf concentrat
Nu este adevărat. Nu tot timpul ne putem imagina corect ce este acest „Concentrat”, deseori crezând că este vorba de un praf. De fapt, din fructele propaspete se stoarce sucul cu tot cu pulpă pentru ca mai apoi din acest suc să se extragă apa, iar pulpa este distribuită în containere care vor fi transportate spre producători. Prin urmare, din acest concentrat se reproduce sucul natural. Reproducerea presupune adausul de aceeași cantitate de apă care a fost extrasă în prima etapă.
3. Dacă termenul sucului este de un an, neapărat conține conservanți
Nu este adevărat. De fapt tehnologiile moderne de producere și mai ales ambalajele permit să păstrarea sucului fără adaosuri de conservanți. Pasteurizarea și ambalajul aseptic permit producerea sucurilor de calitate înaltă ce își vor păstra calitățile timp de  un an și mai mult. Ambalajul aseptic este alcătuit din 6 straturi ce protejează conținutul de interacțiunea cu razele luminii și pătrunderea oxigenului.
Foto: footage.framepool.com

Foto: footage.framepool.com

4. Sucurile nu pot înlocui consumul de fructe
Nu este chiar așa. Este indiscutabil folosul pe care îl aduce consumul zilnic de fructe și legume în forma lor crudă. Dar puteți înlocui acestea cu câteva pahare de suc, mai ales în perioada rece a anului, atunci când nu avem posibilitatea de a consuma fructe și legume proaspete.
5. Producătorii de suc nu respectă normele de producere a sucului
Nu este adevărat. Fabricile producătoare de suc sunt cu regularitate verificate de autorități, fiind urmărit ca procesul de producere să fie desfășurat conform standardelor  internaționale sau locale. Mai există și un regulament tehnic de producere ce trebuie respectat.

 

Distribuie articolul: