De șapte ani, Ecaterina Chetrușca are grijă ca vedetele autohtone, inclusiv politicienii să strălucească la ecran. În virtutea meseriei sale de stilist în televiziune, Ecaterina a avut ocazia să lucreze cu foarte mulți politicieni și oameni celebri.

Ricchi e Poveri, Natalia Gordienko, Natalia Barbu, Karizma, Adrian Ursu, Carla’s Dreams, Dara, Vladimir Voronin, Renato Usatâi, Maia Sandu, Iurie Leancă pe vremea când era prim-ministru. Lista este lungă. În ultima vreme, este prezentă pe toate platourile de filmare a videoclipurilor semnate de Natalia Gordienko și Carla’s Dreams. Da, da. Știe cine stă în spatele măștii, dar nu ne spune. Respectă clauza de confidențialiate. De la Ecaterina Chetrușca aflăm câteva detalii curioase despre preferințele vedetelor noastre în ale machiajului.

13406981_990667960988494_6924786086532311379_n

Până la întâlnirea noastră, Natalia Gordienko nici nu dorea să audă de linii pe pleoape sau fard închis la culoare. Încet, încet am produs schimbări în machiajul ei, iar astăzi pot spune că nu se mai desparte de „Briggitte Bardot” look. Privirea ei a devenit mult mai accentuată grație celor două trucuri- eyeliner și fard de pleoape închis la culoare. Iar asta trebuie executat foarte repede, căci Natalia mereu se grăbește.” 

Cu Natalia Barbu a fost și mai simplu

„Cu Natalia Barbu e cel mai simplu de lucrat. Ea mereu știe ce vrea, iar de regulă cere un machiaj ușor, smokey și soft smokey.”

Cum e cu politicienii?

„Igor Dodon nu suportă pudra, dar o acceptă, căci urmează să apară la televizor. Este mereu bine dispus și binevoitor. ”

cms-image-000005365

Să știți că nu doar femeilor li se conturează fața pentru a ascunde defectele

„Cât despre politicieni, cel mai vesel e să lucrezi cu Renato Usatîi. El mereu face aceeași glumă: „dar când o să se termine la voi cosmetica?” El nici nu observă când termin conturing-ul și pudratul că trebuie să plece. Asta pentru că vorbește foarte mult, cu oricine se găsește în cabina de machiaj. ”

Cea mai serioasă prezență în cabina de machiaj este… Maia Sandu

„Îmi amintește de o profesoară. Este mereu foarte serioasă, corectă, nicidecum nu lasă culorile închise să pătrundă în machiaj.”

De menționat este că Ecaterina Chetrușca a câștigat titlul „stilista anului 2016” în cadrul premiilor „Fotograful Anului 2016”, ediția a doua. A cucerit juriul cu machiajul și stilul „Gatsby”.

Foto: Colecție proprie, Facebook.com