Proiecte civice, emisiuni despre copii și pentru părinți, activități ONG, voluntariat, proiecte media - cine nu o știe pe Stella Jemna și multele domenii în care este implicată? Ei bine, activista noastră, cea care a stat și la baza creării revistei PentruEA.md, a decis să ia o scurtă pauză și să se ocupe de continuarea formării sale academice. Înainte să plece pentru doi ani peste ocean, Stella a dat o petrecere pentru toți prietenii la Villa DOR, unde ne-a și povestit cum stau lucrurile în viața ei și cum și-ar dori ea să le aranjeze pe viitor.

Proiecte civice, emisiuni despre copii și pentru părinți, activități ONG, voluntariat, proiecte media – cine nu o știe pe Stella Jemna și multele domenii în care este implicată? Ei bine, activista noastră, cea care a stat și la baza creării revistei PentruEA.md, a decis să ia o scurtă pauză și să se ocupe de continuarea formării sale academice. Înainte să plece pentru doi ani peste ocean, Stella a dat o petrecere pentru toți prietenii la Villa DOR, unde ne-a și povestit cum stau lucrurile în viața ei și cum și-ar dori ea să le aranjeze pe viitor.

Stella, ai ales sa lași Moldova pentru doi ani. Care sa fie motivul?
De mai mulţi ani îmi doream să fac masteratul peste hotare. Anul trecut am aplicat la Fulbright, un program oferit de SUA, au urmat mai multe interviuri și examene şi uite că peste un an am avut şi răspunsul. Am fost selectată pentru un masterat de doi ani în politici publice la Georgia State University.

stela Jemna

Cum rămâne cu proiectele pe care le ai? Care este motivarea ta pentru anii ce vin?
Este adevărat că atunci când eşti “doer” și ești activ implicat în diverse lucruri, ai mai puţin timp să citeşti cărţi, pe când acum cred că se inversează un pic lucrurile, iar aceasta chiar este o adevărată provocare. Provocare este să-ţi laşi aici prietenii, job-urile (că niciodată nu a fost doar unul) (râde) şi să ieşi din zona ta de confort. M-am străduit să organizez în aşa fel ca tot ce am făcut până acum eu să fie continuat de alţii. La TV o nouă prezentatoare, pe Programul de Femei în politică o distribuire de activităţi între colegi, Studioul Culinar se descurca bine şi cu Marian Danu, iar în ONG-ul pe care l-am dezvoltat mai bine de 5 ani are nevoie de o rotaţie de manageri. Acum sunt foarte motivată să descopăr noi culmi, fiindcă limitele sunt doar în „căpuşoarele” noastre.

stella 1

moruz

Pe ce domeniu te vei specializa? De ce anume acesta?
E prea devreme să spun despre o eventuală specializare. Deocamdată vreau să gust din studenţia americană. Vreau acolo să fac diferenţa, iar domeniul în care se va întâmpla sigur îl veţi afla.

Cum îți propui să reprezinți, dezvolți imaginea RM peste ocean, ce vei face?
Cred că cel mai important este să fii un cetăţean civilizat care respectă regulile statului în care merge. În rest, rămâne de văzut ce anume voi face, dacă Nata Albot îmi dă o mână de ajutor poate organizăm un festival şi acolo (zâmbește). Eu mă pricep la adunat co-naţionali şi străini la un eveniment, iar ea – la tradiţii. Uite numai cu oamenii se pot face lucruri.

stella 2

Ce îți dorești pe plan personal?
Eu de felul meu sunt epicuriană. Pentru mine împlinirea sufletească e mai presus de orice realizări materiale. Deaceea cred că îmi doresc să fiu fericită prin ceea ce fac. Şi eu fac ceea ce mă face fericită. Iar fericirea mea, şi asta vreau să o spun şi fetelor care caută prinţul pe cal alb, fericirea mea depinde doar de mine şi nu de diverşi prinţi.

Locație: Villa DOR, Vadul lui Vodă

Distribuie articolul: