Vestea că Stela Popa a scris cartea-poveste „Îngerii Mării” a ajuns şi la elevii de la Liceul „Prometeu”. Mai mult, aflând că jurnalista este fostă elevă a liceului unde învaţă, copiii au ţinut cu tot dinadinsul să o invite acolo unde odinioară vedeta venea cu ghiozdanul în spate. Cu inimile deschise şi cu o urare muzicală de bun venit, elevii claselor primare au îndrăgit-o nespus pe Stela. Motivul e lesne de înţeles: au discutat ca între prieteni. Stela Popa a fost asaltată cu un potop de întrebări. Picii s-au arătat nespus de curioşi despre cum e să scrii cărţi și nu numai.

Pentru că s-au arătat foarte interesaţi de cum apare o carte cu poveşti, le-am explicat întregul proces. Le-am prezentat şi un filmuleţ prin care le-am arătat munca enormă depusă pentru apariţia unei cărţi, câtă lume este implicată. Am încercat să îi învăţ altceva decât se predă la şcoală.

Am mers în faţa elevilor nu atât cu Îngerii Mării, ci mai degrabă cu o lecţie şi o poveste despre viaţă. Pornind de la laitmotivul acestei cărţi, le-am spus copiilor cât de important e să ne iubim şi să ne apreciem părinţii, cât de scumpă e pacea, cum să facem să fim mai buni şi cât de important este cititul pentru intelectul şi viitorul lor”, mărturisește Stela Popa.

Stela Popa ne-a mărturisit în exclusivitate că s-a simţit minunat printre elevii de la Liceul „Prometeu” şi că s-a întors cu drag pe băncile de unde a pornit în lume.

Se spune că cea mai bună şcoală este aceea în care înveţi înainte de toate a învăţa. Iar eu aş completa această spusă şi aş mai zice că o şcoală bună e şi aceea care te pregăteşte pentru viaţă. Liceul „Prometeu” este pentru mine unul dintre cele mai dragi locuri pe unde m-a purtat viaţa. Acolo m-am format ca om şi ca personalitate. Acolo mi s-a consolidat baza. Am avut parte de profesori minunaţi de o parte şi de alta a Prutului. Am avut marele noroc să fiu printre primele generaţii de învăţăcei ai acestui liceu. Mă întorc de fiecare dată cu drag la „Prometeu” şi de fiecare dată sunt plăcut surprinsă să văd că noile generaţii de elevi sunt la fel de perspicace şi de promiţătoare”, mai adaugă autoarea.

IMG_1304

La sfârşitul întâlnirii, Stela a cântat împreună cu elevii imnul liceului „Prometeu”, care a rămas neschimbat încă de pe vremea când aceasta îşi făcea studiile aici.

Foto: Dima Iacovlev

Distribuie articolul: