Deja de 3 ani, Stela Popa poartă cu mândrie titlul de soție fericită, iar de un an și două luni - cel de mama unui băiat cu talent de Sus, pe nume Dan Andrei. Acum, când privește înapoi, constată că are parte de o căsnicie în care, pe lângă susținere și încredere, mai există mult respect, multă iubire și multă înțelepciune. Despre ce au însemnat acești 3 ani, cum s-a schimbat micuțul în ultima vreme, dar și despre cartea pe care Stela Popa o scrie acum, prezentatoatea a mărturisit în cadrul emisiunii Veranda.

Deja de 3 ani, Stela Popa poartă cu mândrie titlul de soție fericită, iar de un an și două luni – cel de mama unui băiat cu talent de Sus, pe nume Dan Andrei. Acum, când privește înapoi, constată că are parte de o căsnicie în care, pe lângă susținere și încredere, mai există mult respect, multă iubire și multă înțelepciune. Despre ce au însemnat acești 3 ani, cum s-a schimbat micuțul în ultima vreme, dar și despre cartea pe care Stela Popa o scrie acum, prezentatoatea a mărturisit în cadrul emisiunii Veranda. 

Despre Dănuț și revenirea la pupitrul de știri:

„Nu mă tem că copilul meu îmi va reproșa asta, copilul meu probabil se va mândri cu mine și e foarte bine, pentru că în acest fel, îl pregătesc de viață. Chiar am ieșit cu mare plăcere la serviciu, anume ca să nu stau tot timpul cu el și să-l dădăcesc și să-l fac fiul mamei. L-am lăsat cu bunica, am mare noroc de mama mea, am mare noroc de bunica fiului meu care a împlinit, de curând, un an și două luni. Sunt foarte norocoasă, pentru că bunica mă ajută enorm cu educația lui și cu toate cele necesare, mai ales că ea a fost și directoare de grădiniță, educatoare, e bine inițiată.

Dan Andrei zice de toate, pe limba lui. Zice „mama”, zice „tata” și toate celelale. Este foarte activ și încă de la 5 luni mi-a zis pentru prima dată „mama”, iar la 5 luni și două săptămâni a zis „tata”. Se pare că are un dar de la Dumnezeu, are ureche muzicală ca bunicul din partea mamei, zic eu, pentru că am văzut că are o jucărie și, din vreo 20 de piese, o alege exact pe cea care trebuie. La noi în casă tot timpul s-a cântat. Mama cânta împreună cu tata, eu la fel am fost inițiată în arta muzicală, dar mai puțin talent am”, mărturisește Stela.

cats

Despre momentul în care familia va arăta fața lui Dan Andrei în fotografii:

„Am zis că-l las, deocamdată, să aibă o copilărie liniștită și fericită. Eu am crescut la țară, departe de lumina reflectoarelor și am avut o copilărie extraordinară, dar sunt conștientă că la un moment dat, va trebui să îl vadă și pe el lumea. Se va întâmpla, probabil, atunci când va apărea o carte pe care mami o scrie acum”, recunoaște fericita mămică.

Despre cei 3 ani de căsnicie și noi proiecte de planificare familială:

„Am citit de curând cartea Dragostea durează 3 ani, am avut marele noroc să o găsesc în aeroport, când veneam de la București la Chișinău. Am citit-o pe răsuflate, chiar în avion. Râdeam și nu m-a pus pe gânduri, pentru că este amuzantă. Mi-a plăcut ceea ce scria acolo autorul: când te căsătorești, cumperi mobila; în al doilea an – o muți, iar în al treilea an – împarți mobila. Eu, din fericire, cu soțul meu, am mai cumpărat mobilă în al treilea an.

Ne împăcăm foarte bine, e frumos, iar separarea noastră peste Prut uneori face bine relației. Noi nu ne vedem o zi-două, nu mai mult. Chiar nu este un impediment asta. Suntem o familie fericită. Contează încrederea reciprocă, susținerea reciprocă și, pe lângă asta, trebuie să mai fie și o doză de inteligență, asta însemnând acel gram de deșteptăciune necesară în căsnicie; înseamnă să știi până unde să mergi și unde trebuie să cedezi. Eu asta cred că într-o familie trebuie să existe:  să nu fii arogant cu partenerul, să-l înțelegi, iar în momentul în care este puțin mai tensionat, să bați tu în retragere. Eu cred că asta noi am reușit în cei 3 ani. Mi-a zis cineva că până la 3 ani, dragostea merge ca rotițele de la ceas, dinte pe dinte, după care, merge de la sine roata. Mama mea îmi zice că iubirea se transformă, cu timpul, în respect reciproc. Pentru mine încă mai sunt fluturașii aceia în stomac și sunt fericită că-i mai simt. Cred că mai mare fericire nu mai există. Vine și momentul acela când copiii te completează. Am simțit momentul în care am vrut foarte tare un copil. A fost reciproc, atunci am decis de comun acord, că va veni atunci când îl dorim cel mai mult. Stela Popa își dorește 3 copii, dar nu mai știu dacă voi avea putere pentru al treilea, al doilea – cu siguranță. Mi-aș dori foarte mult 3 copii, pentru că eu am fost alături de fratele meu în familie, iar părinții și-au dorit foarte mult încă un copil, dar au fost vremurile de așa natură, că nu s-a mai întâmplat.

Mi-am dat seama că semănăm cu Dan, uitându-ne la copilul nostru. De fiecare dată mă uit la el și zic că e copia lui, dar mai găsesc și câteva de-al meu: un zâmbet, o gropiță. Noi ne regăsim în copilul nostru, noi semănăm uitându-ne la dragostea noastră care merge prin casă și care acum aleargă la țară prin curtea bunicii și bea lapte de căpriță. De curând, l-am înțărcat și sunt mândră nevoie mare. M-a ajutat Dumnezeu ca un an și ceva să-l alăptez. Am vrut să fie până la doi ani, dar m-am gândit că e bine, totuși, să meargă la țară, să respire aerul de acolo, să călătorească mai mult, la un moment dat. Nu vreau să fac un copil care să stea la fusta mamei, e bărbat  – trebuie să fie bărbat și punct”, recunoaște soția și mama Stela Popa.

Despre fratele aflat la București:

„Este un tânăr de la care am de învățat. A făcut multe facultăți OK și a umblat mult prin lume. A decis, la un moment dat, să se stabilească la București, pentru a simți aerul de acasă. Părinții mei au investit în copii, nu au avut și nu au averi, dar mândria lor suntem noi”, spune prezentatoarea TV.

Despre povești și cartea pe care planifică să o lanseze la iarnă:

„Am decis să scriu această carte încă din timpul sarcinii. Am aplicat toate metodele, poate de asta fiul meu are acum ureche muzicală. Am început să scriu încă din timpul sarcinii povești pentru copii. Am și testat la un moment dat, când am fost la o grădiniță. A fost o experiență inedită și extraordinară, pentru că mi-am dat seama unde este bine și unde este mai puțin bine. Am revenit și am aplicat metoda pe fiul meu. Acum, când l-am înțărcat, dacă nu este ce nu este, trebuie să-i dau copilului altceva, în loc de sân. Am început să-i citesc poveștile pe care le scriu eu acum și rezultatul e fascinant. Sunt povești clasice, așa cum le-am văzut eu în copilărie: cu prinți, prințese, elfi, diferite personaje pe care eu le-am divinizat pur și simplu. Anume aceste personaje le pun în poveștile mele, mai puțin animale. Până acum cred că am vreo 6-7 povești, nu mai mult. Nu e ușor deloc să scrii povești, pentru că eu tind să fiu perfecționistă în ceea ce fac: șterg foarte mult, mă întorc și scriu din nou. Am scris un roman acum câțiva ani, pe care l-am publicat în România, despre revolta din 7 aprilie, văzuta prin prisma personajului meu. Am scris foarte repede romanul acesta, pentru că venea de la sine. Și poveștile vin de la sine, dar e altceva. Trebuie să fii foarte atentă la cum scrii, copiii nu acceptă orice, fiecare cuvânt contează. Preconizăm să lansăm cartea în iarnă, dar nu mă grăbesc, poate să apară și de Ziua Copiilor, anul viitor. Se va numi „Povești pentru Dănuț”. Pe lângă carte, sper că vom avea un CD pe care va fi și coloana sonoră a poveștilor, iar ele vor fi citite de vedete”, a mai mărturisit Stela Popa.

Foto: Ellene Mocrii, Arhiva Personală, Antenna, captură video

Distribuie articolul: