Produsele tradiționale sunt din nou în centrul atenției în cadrul campaniei „Autentic Moldovenesc”, lansată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) cu suportul proiectului UE și susținută de AGORA și Ea.md. 

În spatele fiecărui produs tradițional moldovenesc există o poveste de succes, cu antreprenori devotați în calitate de protagoniști.

Data trecută la #AutenticMoldovenesc, am aflat mai multe despre producătorii deliciilor emblematice cum ar fi prunele cu miez de nucă de Lalova și pistilul de fructe de Criuleni.

Săptămâna aceasta, a venit rândul altor trei producători moldoveni să-și spună poveștile. Ieri la Rozmarin Cafe, am cunoscut un șir de curiozități despre Ceaiul de Zăbriceni, Vinurile Podgoria și Plăcinta Miresei de Olănești.

Oaspeții evenimentului au aflat din prima sursă unde pot fi procurate aceste specialități remarcabile, iar norocoșii care au răspuns corect la întrebările organizatorilor au luat acasă mai multe varietăți de produsele menționate.

La rândul lor, antreprenorii au fost încurajați să urmeze procedura de certificare cu indicație geografică, denumire de origine protejată și specialitate tradițională garantată, pentru a duce afacerea la un alt nivel. Titlurile IG, DOP și STG sunt recunoscute la nivel mondial și reprezintă un atu important pentru producătorii locali care doresc să se afirme pe piață globală.

Poveștile bucatelor delicioase din această ediție #AutenticMoldovenesc le găsiți AICI.

Acest reportaj apare în cadrul campaniei de promovare a produselor tradiționale moldovenești cu Indicație Geografică, Denumire de Origine și Specialitate Tradițională Garantată „Autentic Moldovenesc”, lansată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), cu finanțarea Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în Republica Moldova.