O rețetă ușor de pregătit și foarte delicioasă. Somonul și legumele de vară sunt o combinație superbă, aromele și gusturile acestora se combină într-un mod uimitor de potrivit, iar sosul din iaurt grecesc cu busuioc adaugă o notă în plus de prospețime acestei cine.

Ingrediente

  • 400 g cartofi noi
  • 200 g fasole verde
  • 1 legătură de busuioc proaspăt
  • 200 g roșii Cerry
  • 10 măsline negre fără sâmburi
  • Ulei de măsline
  • 4 fileuri de somon dezosate a câte 120 g
  • 1 ½ lămâi
  • 1 ½ căței de usturoi
  • ½ linguriță de muștar
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • Ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Curăță cartofii, cei mai mari vor fi tăiați în jumătăți. Fierbe cartofii la temperatură medie timp de
    10 – 12 min. sau până când sunt pregătiți.
  3. Taie și curăță fasolea verde, adaug-o în vasul unde fierb cartofii pentru ultimele 2 minute.
  4. Scurge legumele și pune-le într-un castron mare împreună cu roșiile Cerry tăiate în jumătăți,
    măslinele negre, dar și o parte din busuioc. Adaugă ½ linguriță de ulei de măsline și pune-le într-
    o tavă de copt, asezonează cu sare și piper.
  5. Așează fileurile dezosate de somon deasupra legumelor, cu partea pielii în sus. Adaugă ulei de
    măsline și scurge ½ din lămâie. Asezonează puțin cu sare și piper, apoi după ce ai adăugat câte o
    felie de lămîe deasupra fiecărei felii de somon, pune tava cu ingrediente la cuptor pentru 10 –
    12 min. sau până acestea sunt preparate.
  6. Pentru a prepara sos-ul, puneți frunzele de busuioc într-un mojar cu pistil de bucătărie, adaugă
    ustoroiul și asezonează cu sare, pisează și amestecă până cînd aromele ingredientelor se
    combină bine de tot.
  7. Pune mixtura într-un bol, adaugă muștarul, 4 linguri de iaurt grecesc, dar și sucul de lămâie
    rămas. Adaugă 1 linguriță de ulei de măsline extra virgin, asezonează cu sare și piper, mixează
    bine și servește sosul la somonul cu legume.

Selecție: Ana Scripnic, stagiară

Distribuie articolul: