Dacă nu vrei să te prindă Noul An dromind, trebuie să faci ceva să alungi somnul. Dacă ești o persoană care are un program fix de somn, îți va fi destul de freu să reziști, dar nu și imposibil. În continuare, îți prezentăm câteva reguli esențiale, care te vor ajuta să nu închizi un ochi toată noaptea.


1.Utilizează produse din menta

Studiile au arătat menta stimulează creierul şi îl face se simtă „treaz”. Aşadar, mănâncă bomboane cu mentă, spalăte cu pastă de dinţi cu aceeaşi aromă sau mestecă gumă cu gust răcoritor.

2.Apa rece

Atunci când simţi te ia somnul, spalăte repede pe faţă cu apă rece, asta dacă nu eşti machiată, situaţie în care cu siguranţă vei caută alte variante nu-ţi baţi joc de munca ta de două ore. Ai putea, de exemplu, te duci afară şi iei o gură de aer proaspăt.

3.Dormi 

Dormi înainte de petrecere, nu în timpul ei! Dacă ştii există mari şanse la o anumită ora ţi facă o vizită Moş Ene, iar ora chiar este nepotrivită pentru noaptea dintre ani, cel mai bine este -l inviţi pe la ţine mai devreme. Dormi o ora sau chiar două înainte de a începe te pregăteşti pentru party.

4.Fă cât mai multă activitate

La petrecere, fii cât se poate de activ. Dansează din tot sufletul, iar când apar momente în care muzica nu este chiar pe gustul tău, implicăte în discuţii interesante sau chiar ascultă poveşti spuse de oamenii care sunt deja beţi. Te vei distra garantat!

5.Uită de ceas

Dacă vei fi stresată numărând minutele până la miezul nopţii, apoi până dimineaţă, poţi te culci, te vei obosi singură. Încearcă trăieşti aici şi acum şi te bucuri de timpul rămas din 2014, respectiv cel care abia începe din 2015.

Alarm clock

6.Consumă băuturi reci

O cană mare de ceai fierbinte, aromat, este ideală în serile când te cuibăreşti în pat, cu o carte în mâna, şi te pregăteşti de somn. În noaptea de Revelion, însă, optează pentru băuturi reci, care te menţină trează până după miezul nopţii sau chiar până spre dimineaţă. Aşadar, indiferent care este băutură ta preferată, asigurate o consumi rece.

7.Nu te întinde

Cea mai sigură metodă de a adormi este aceea de a te întinde, fie şi doar pentru 5 minute. Prin urmare, este important eviţi te lungesti pe o canapea sau adopţi o poziţie prea confortabilă într-un fotoliu moale. Pe cât posibil, alege te aşezi pe suprafeţe dure (cum sunt scaunele) care nu îţi permită nici măcar atipesti.

8.Nu uita de cafea!

Întradevăr, este o băutură caldă, însă o doză sănătoasă de cofeină te va ajută lupţi cu somnul în noaptea de Revelion! Consumă o băutură de acest tipsau înlocuitori, cum ar fi ceaiul verde ori negru – la lăsarea serii şi, apoi, nu uită te menţii cât mai activă.

Sursa: eva.ro, dietetik.ro

Distribuie articolul: