Într-o atmosferă deosebită, creată de șlagărele autohtone ale anilor ’70-’80, cu sute de vinuri de calitate premium. Așa s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Vernisajul Vinului – un eveniment tradițional, organizat sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei”.

Vernisajul de primăvară a fost dedicat degustării celor mai fine vinuri albe și rosé. În premieră, la această ediție a Vernisajului Vinului au participat un număr record de peste 50 de companii vinicole din regiunile cu Indicație Gerografică Protejată, care au oferit pentru degustare peste 250 de vinuri tinere și de colecție.

Înalți oficiali de stat, dar și străini, au venit cu discursuri în susținerea evenimentului, argumentând valoarea domeniului și a produselor viti-vinicole pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Invitații s-au delectat cu vinuri bune, dar au mers acasă și cu premii pe cinste. Muzica bună i-a însoțit pe tot parcursul evenimentului, iar aceasta a făcut armonie perfectă cu vinurile de calitate.

Vernisajul Vinului a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin” și cu susținerea partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.