Chiar dacă nu este nici pe departe un tip de sport olimpic, skipping-ul sau săritul coardei este un tip de antrenament care nu necesită pregătire specială, în schimb, fiind însoțit de efecte de durată. Mai jos, îți vom oferi câteva recomandări legate de practicarea skipping-ului în condiții de casă.

Printre multiplele beneficii ale skippingului, vom enumera:

  • arderea eficientă a grăsimilor, o oră de skipping însemnând arderea a circa 800-1300 de calorii;
  • tonifierea musculară, întrucât organismul este impus să-și ridice propria masă;
  • îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, deoarece sporește numărul de bătăi al acesteia;
  • sporirea densității osoase și menținerea sănătății articulațiilor.

susan-833x1024

Reguli importante:

Dacă doriți să vă antrenați suficient de mult atât brațele, cât și picioarele, alegeți coarda cu mânere suficient de grele. Totuși, dacă optați pentru viteză, puteți alege o coardă speed rope, din plastic foarte moale, care cântărește maxim 150 de grame. Recordul mondial, cu o astfel de coardă, este de 96 de sărituri în doar 30 de secunde.

skipping430x3002

Cum se sare: 

La fel ca în cazul antrenamentelor obișnuite, în timpul skippingului trebuie să îmbrăcați o bustieră pentru sport. De asemenea, este recomandat să sărim încălțați fie în ciorapi, fie în pantofi sport.

cats

„Încălzirea” este foarte eficientă dacă se realizează cu coarda. Puteți începe cu doar 30 de secunde de sărituri în fiecare zi, continuând, treptat, până la 10-15 minute. Săriți cu o viteză moderată, de circa 80-90 de sărturi pe minut. Alegeți o coardă care nu se va rupe în timpul antreamentului, întrucât vă poate lovi.

Începătorilor, li se recomandă săriturile obișnuite, sărituri de pe un picior pe celălalt, sărituri cu alternarea picioarelor înainte și înapoi, sărituri din poziție semi-așezată.

Skipper-ilor cu experiență, li se recomandă săriturile obișnuite, săriturile cu rotirea coardei înapoi, alergat + sărituri, sărturi pe un singur picior, sărituri cu rotire dublă a coardei etc.

Foto: watchfit.comsuccessplan.com, yourbodyneedsu.comprobings.wordpress.com

Distribuie articolul: