Autoarea celui mai gustos și aromat blog culinar revine din nou cu o rețetă. De această dat- - un șerbet foarte răcoros din pepene verde, dat fiind faptul că e chiar sezonul lor și afară se moare de cald. „Eu îl propun pentru cei mari în variantă cu alcool (vodkă), și desigur, pentru cei mici - fără”, spune autoarea. Iată rețeta:

Ingrediente
  • serbet-de-pepene-verde-11 kg pepene verde deja curățat
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 50 ml vodka opțional
8 porții
Timp de preparare – 10 minute
Timp de gătire – 5 minute
Timp de așteptare – 5 ore

Etapele de gătire

1. Încălzim apa și topim zahărul. Lăsăm să fiarbă 10 minute. Lăsăm să se răcească.
2. Curățăm pepenele verde și eliminăm semințele. Tăiem pepenele verde în bucăți mai mici.
3. Le mixăm cu blenderul. Adăugăm siropul. Amestecăm. Împărțim compoziția în două jumătăți egale. În una adăugăm vodka. Punem ambele compoziții la congelator. După primele doua ore amestecăm cu o furculită și zdrobim compoziția. Repetăm această acțiune după o altă oră și jumătate si apoi înainte de a servi. În această rețetă este foarte important acest proces și deci, nu trebuie să treacă prea mult timp fără să amestecați cu furculița, astfel nu se formează blocul unic de gheață.

Distribuie articolul: