Negocierea, în comunicare, este cheia tuturor succeselor, iar în cazul în care aveți suficienți ași în mânecă, aveți toate șansele să câștigați o cauză de partea voastră. Irina Hakamada este de părere că instrumentele prin care putem convinge la serviciu reprezintă armele pe care trebuie să le avem oricând gata de atac!

În negocierile dificile, nu evitați detaliile. E imposibil să știi din timp ce va „prinde”. Toate tipurile de „arme” trebuie să fie gata de atac.

1. Atrageți atenția la stilul vostru vestimentar: poate fi incomod pentru interlocutor. În acest caz, trebuie să găsiți un compromis dintre individualitatea voastră și a lui. Alegeți-vă ochelari corecți: pozitivi și întunecați. Puteți fi rock-star în clubul de noapte, dacă vă doriți chiar atât de mult.

2. Nu stați de parcă ați fi înghițit ceva; asta vă va stresa și pe voi, și pe oponenți. Așezați-vă confortabil, aplecați-vă un pic îninte și nu țineți privirea fixă pentru mult timp, pentru că nu chemați pe nimeni la luptă. Dacă vă uitați mult timp într-o parte sau dacă ochii vă fug, nu veți fi luați în serios.

Împrumutați o regulă a fotomodelelor: deplasați-vă prin spațiu armonios.

Un fashion fotograf cunoscut a observat că acest secret nu aparține nici măcar tuturor modelelor, nemaivorbind de oamenii de afaceri. Dar e păcat: se pierde o resursă importantă de influență a interlocutorului.

3. Dacă mâinile sunt libere, gesticulați uneori. Nu roadeți dopurile, nu bateți în masă cu bricheta, nu desenați omuleți. Așa, vă arătați îngrijorarea. Imaginați-vă vă sunteți un Buddha bun și comunicați.

4. Sex forever. Am în vedere schimbul de energie dintre sexe. Nu uitați de el.

5. La subiectul vocii deja ne-am înțeles: abordați o tonalitate mai joasă și mai liniștită. Schimbați-vă intonația, faceți pauze, mu fiți monotoni. Deși, totul depinde de persoana pe care o oglindiți. În caz că e funcționar, a fi monoton poate fi cheia succesului”, spune Irina Hakamada, în unul dintre ultimele sale mesaje virtale.

Foto: ngzt.ru

Distribuie articolul: