Au trecut sărbătorile - s-au adunat kilogramele! Dacă pentru unii veștile sunt îmbucurătoare - mai nimic în plus ori foarte puțin, altora le-a picat cam greu cârnațul de casă ori piftia de porc. Haideți să scăpăm de toxine și kilograme cu ajutorul unor ierburi și condimente foarte bine cunoscute.

Turmericul ajută organismul să ardă grăsimile. În cadrul unui studiu realizat de Universitatea Tufts s-a dovedit că șoarecii care urmau o dietă care includea turmeric au pierdut mai multă grăsime decât cei care urmau același tip de regim, dar fără respectivul condiment. Acesta crește căldură corpului și stimulează metabolismul. În plus, previne Alzheimerul.

Scorțișoara echilibrează nivelul zahărului din sânge, reducând poftele și oferind mai mult timp senzația de sațietate. Nu are însă aceleași efecte în prăjiturile calorice.

Pe cât de mic este chimenul pe atât de mult bine face celor care vor să slăbească. Doar o linguriță adăugat la o masă ajută să pierzi de trei ori mai mult țesut adipos, după cum a arată un studiu recent făcut pe femei supraponderale.

condimente
Că și scorțișoara, ghimbirul ajută în controlul glicemiei, dar este bun și pentru arderea grăsimilor, potrivit nutritionistului Barbară Mendez din New York.

Este adevărat că usturoiul poate provocă respirație urât mirositoare, dar ajută organismul să ardă grăsimi, potrivit unui studiu de șapte săptămâni realizat pe șoareci.

Piperul negru nu numai că arde grăsimi, dar și blochează formarea de celule noi groase, după cum susțin oamenii de știință.

Cardamonul se număra printre condimentele cu efect termogenic, adică care ajută la creșterea temperaturii corpului și la îmbunătățirea metabolismului.

În timp ce mulți grădinări consideră păpădia o buruiană de care nu pot scăpa, planta devine tot mai populară printre bucătari și nu numai. Potrivit unui studiu, păpădia este benefică în privința pierderii kilogramelor, reducând balonarea și crescând aportul de vitamină A, E, C, dar și de fier și potasiu.

Sursa: Prevention.com