Studiile arată că un adult ar trebui să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte. Lipsa somnului atrage numeroase pericole asupra sănătăţii, începând cu nivelul scăzut de energie şi lipsa concentrării, până la apariţia anumitor afecţiuni printre care şi Alzheimer, scrie CSID.ro. Iată de ce nu este bine să subestimăm importanţa somnului. Iată câteva soluţii care te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti calitatea somnului.

Uleiul de Canabidiol

Un produs fascinant care poate fi folosit pentru tratarea sau ameliorarea mai multor afecţiuni este uleiul de canabidiol, care are capacitatea de a induce somnul, în special cel de calitate, prin activarea serotoninei, care are un efect anti-anxietate.

Rutina

Dacă încerci să adormi în fiecare seară la aceeaşi oră, devine o modalitate ideală prin care-ţi poţi îmbunătăţi calitatea somnului, deoarece creierul îşi formează un obicei pe care ulterior ştie când să-l anticipeze. Dacă poţi implementa această rutină, vei observa că în timp îţi va fi mult mai uşor să adormi rapid.

Evită tehnologia

Lumina emisă de ecranele telefoanelor şi tabletelor activează creierul, iar astfel acesta ne menţine în alertă. Ideal este ca înainte de somn, cu o oră, să renunţi să mai stai pe laptop, telefoane sau tablete.

Lipsa luminii

Dacă până acum am vorbit de lumina emisă de ecranele dispozitivelor mobile, de data aceasta amintim şi lumina naturală care şi ea are rol de a menţine creierul activ. Pentru un somn de calitate, ideal este să fie întuneric complet în cameră.

Alimente şi băutură

Pentru un somn de calitate, ideal este ca înainte cu 3 ore de somn să nu consumi altceva în afară de apă. Îţi reamintim că mâncarea este sursă de energie, iar dacă mănânci înainte de culcare în loc să te odihneşti, corpul va fi obligat să consume energia pe care i-ai oferit-o în urma alimentaţiei.

Meditaţia

Meditaţia este un excelent exerciţiu folosit pentru relaxarea, calmarea şi organizarea minţii. Multe persoane preferă să mediteze cu 15 minute înainte de somn aşa că, de ce să nu-ncerci şi tu?

Sursa: CSID

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: