Psihoterapeuta Sanda Diviricean oferă, de foarte multe ori, sfaturi pe blogul său sau pe pagina sa de facebook. Ieri, aceasta a atins un subiect interesant pentru femei: „cum ne ajutăm partenerul” și trebuie oare ca noi femeile să ne atribuim acest rol de salvatoare ale bărbaților? 

„Ești soție sau a doua mamă pentru bărbatul tău? „Cum să-mi ajut partenerul?”, o întrebare pe care o primesc foarte des,” își începe Sanda Diviricean mărturisirea pe pagina de facebook.

„Întrebarea este formulată în diverse feluri, dar esența este aceeași: „Cum să-l ajut să fie mai bun, mai atent, mai înțelegător? Cum să-l fac să vrea ce vreau și eu? Cum să-l determin să mă aprecieze mai mult?”etc. ⠀

Uneori femeile noastre se aseamănă cu personajele dintr-un desen animat Disney – Chip și Dale: veverițele salvatoare. Acestea stau mereu cu urechile ciulite pentru a simți unde și cine are nevoie de ajutorul lor și își iau avânt acolo unde trebuie salvat cineva. Vă este cunoscută situația? Mie foarte bine mi-e cunoscută. Și eu am răspuns acestor impulsuri cândva. De aceea pot să văd cum încearcă și alte femei cu disperare să fie utile atunci când nu este cazul. Și tare vreau să le ajut să scape de acest stereotip comportamental. Dragele mele femei, vă rog frumos, nu mai încercați să salvați, ajutați, sfătuiți bărbații! Din multe motive, dar principalele sunt cele de mai jos:

Întrebați-vă, v-au cerut ei asta? V-au cerut ajutorul sau sfaturi? Dacă nu, dar le oferiți, să știți că o faceți fără sens. Ei nu vă aud, dar se indispun si uneori se simt iritați, iar voi vă indispuneți pentru că simțiți că nu sunteți luate în seamă.

– Regula nr.1 a unui bărbat ( ceea ce îl face să se simtă bărbat, ceea ce îi crește energia masculină), este: Eu SINGUR!! ⠀

Cea mai mare greșeală facută de mamele băieților este să facă totul pentru ei. Ele nu înțeleg că omoară bărbățelul din copilul lor și bărbatul unei alte femei. De aceea băieții reacționează agresiv la această servilitate a mamei, iar mai târziu la cea a soției.

Controlați-vă, nu deveniți o continuare a mamei pentru partenerul vostru.

Un bărbat nu poate să fie fericit lângă o femeie nefericită! Tot ce își dorește un bărbat în raport cu femeia de lângă el, este ca EA să se simtă fericită.

Bărbații se alimentează din fericirea femeilor, din bucuria lor, de aceea au nevoie de o femeie mulțumită de sine și de viață lângă ei, nu de una care să facă eforturi disperate să-i mulțumească pe ei, ajungând până la a-i sufoca și irita.

 – Dar uneori femeile cred (eronat) că trebuie să-și fericească bărbații făcând acțiuni. Ideea este că ei nu pot simți fericirea (la acea intensitate) așa cum o simțim noi, femeile – bucuria de la un răsărit de soare, de la orhideea înflorită pe pervaz, de la colecția de cristale aranjate pe rafturi etc. Dar când femeia de alături se umple de fericire de la aceste lucruri mici ( multe din ele oferite de bărbat, direct sau indirect – flori, bijuterii, călătorii etc ), el poate simți această stare de bucurie prin ea. Aceasta i se transmite prin energia ei. Și în acest fel el devine fericit.

Salvați-vă, ajutați-vă si sfătuiți-vă pe voi înșivă. Încetul cu încetul veți începe să vă și iubiți, e cel mai mare suport pe care puteți să i-l oferiți bărbatului de alături”, conchide psihoterapeuta Sanda Diviricean.

Citește și: Trei generații într-o fotografie! Sanda Diviricean alături de mama și fiica sa (Foto)

Distribuie articolul: