O salată ușoară și extrem de gustoasă. Salata grecească poate fi preparată aproape în orice sezon, iar savoarea acesteia îi va molipsi pe toți membrii familiei. Vedeți rețeta mai jos.

Ingrediente:

-80 grame de brânză feta

-250 grame de tomate coapte bine, gata curățate

-50 grame de ardei gras gata curățat

-50 grame castravete gata scobit de semințe

-25 grame de ceapă tăiată

-6-8 măsline

-1 linguriță rasă de oregano uscat

-1 lingură de ulei de măsline

-1 linguriță zeamă de lămâie

-1 praf de sare

d

Mod de preparare:

1.Se spală castraveții cu apă rece și cu ajutorul unei lingurițe se scobesc de semințe.

2.Se pregătesc restul ingredientelor: se spală legumele, se taie roșiile în bucăți, ceapa se toacă pai, iar castraveții și ardeiul se taie cuburi mărișoare. Măslinele se presează cu latul lamei cuțitului și se îndepărtează sâmburii. Brânza se taie cubulețe sau felii.

3.Se pun toate ingredientele într-un castron, se adaugă puțină sare. Se adaugă un pic de zeamă de lămâie.

4.Se adaugă uleiul de măsline, se amestecă și se montează pe farfurie. Deasupra, se presară oregano.

salata-greceasca-reteta-cu-poze-ulei-de-masline-salata-greceasca

Poftă mare!

Foto: retetecalamama.ro

Distribuie articolul: