Dacă v-ați plictisit deja oaspeții cu tradiționala salată de beouf, la masa de sărbătoare, vă prezentăm o altă rețetă care cu siguranță îi va impresiona. În plus, aceasta poate fi reinventată după gusturile și preferințele voastre. Vedeți mai jos cum se pregătește salata „Floarea soarelui”.


Ingrediente:

-200 g piept de pui

-100 g cașcaval

-100 g ciuperci marinate

-3 ouă

-1/3 cutie de măsline

-chipsuri cu aromă de cașcaval

-maioneză

-sare

Untitled-1-239

Mod de preparare:

1.Se spală pieptul de pui și se fierbe în apă cu puțină sare. După ce a fiert, se lasă să se răcească.

2.Se taie carnea în cubulețe mici și se aranjează pe un platou. Acesta va fi primul strat al salatei. Se unge cu puțină maioneză.

3.Se taie ciupercine și se aranjează deasurpa cărnii. Se ung din nou cu maioneză.

4.Se fierb ouăle, albușurile se dau prin răzătoare. Acestea vor reprezenta cel de-al treilea strat.

5.Se dă cașcavalul prin răzătoare și se aranjează deasupra albușului. Se unge cu maioneză.

6.Se dau prin cea mai mică răzătoare gălbenușurile, cu care se acoperă cașcavalul, dar și părțile laterale ale salatei. La final, se acoperă cu o grilă de maioneză.

7.Se taie măslinile în două și se aranjează circular pe ultimul strat.

8.Se aranjează chipsurile împrejurul salatei, iar capătul acesta se fixează bine. Salata se dă la frigider pentru câteva ore.

Dacă doriți să adăugați sau să omiteți careva ingrediente, o puteți face cu toată siguranța, pentru că nu veți da niciodată greș.

Poftă mare! 

Foto: bucatarul.tv

Distribuie articolul: