Salata de vinete este unul dintre cele mai populare aperitive. Venim cu o rețetă simplă, care merită încercată.

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 6 căței de usturoi (sau două cepe),
  • sare,
  • ulei.

Preparare:

  1. Vinetele trebuie coapte, fie în cuptor, tigaie cu puțin ulei, fie direct pe aragaz sau pe grătar. Ultimele două variante adaugă vinetelor o aromă de fum, așa sunt mai gustoase.
  2. După ce s-au copt, vinetele se curăță de coajă și se lasă la scurs pentru jumătate de oră.
  3. După ce s-au scurs, tocăm vinetele mărunt, asezonăm cu sare, ulei și încorporăm usturoiul pisat (sau ceapa dată prin răzătoare).

Dacă doriți puteți adăuga puțină maioneză, iar unii bucătari mai adaugă ardei și roșii tocate mărunt.

Poftă bună!

Vezi și: Pizza Capriciosa. Se face ușor și e mai bună decât cea de la restaurant!

Distribuie articolul: