Salata de năut cu ton este un preparat delicios, sațios, iar cel mai important sănătos. Prepararea este una extrem de ușoară, care îți va lua puțin timp. Iată de ce ani nevoie.

Ingrediente:

  • 250 gr năut
  • 150 gr ton
  • o ceapă mică roșie
  • 2 roșii medii
  • 1 castravete
  • frunze de spanac
  • ulei de măsline
  • suc de la jumătate de lămâie
  • sare și piper după gust

Preparare:

Se pune într-un vas năutul fiert, poate fi și din conservă, care este în prealabil strecurat și scurs bine de apă. Peste el adăugăm tonul, la fel ca și năutul, scurs de zeamă. Tăiem roșiile și castravetele cubulețe, ceapa mărunt sau rondele (după plac) și se adaugă peste năut. Adăugăm spanacul, sarea, piperul, puțin ulei de măsline și sucul de la jumătate zeamă de lămâie. Amestecăm bine. Salata poate fi servită.

*Puteți oricând înlocui năutul cu fasole

Poftă mare să aveți!

Foto: Wellplated.com

Vezi și: Rețeta cu paste fără gluten – Maccheroni de năut cu midii și spanac

Distribuie articolul: