Oamenii de știință s-au gândit serios la felul în care ar putea rezolva problema nopților nedormite a părinților, atunci când în casa lor apare un bebeluș și au ajuns la concluzia că noile tehnologii chiar i-ar putea ajuta în soluționarea acestei dileme. Despre o brățară magică, grație căreia părinții află la distanță starea bebelușului în timp ce acesta doarme, aflăm dintr-un material difuzat ieri, de CNN.

„Sproutling” este o invenție de monitorizare a copiilor, de ultimă generație. Grație acestui aparat minune, poți afla de la distanță ritmul cardiac al copilului, starea de liniște a micuțului, umeditatea aerului, nivelul e zgomot din încăpere și chiar temperatura din odaia în care stă copilul.

Fixat la piciorul bebelușului, acest aparat de ultimă generație va anunța părinții că micuțul lor se află într-o situație de risc și că e timpul să se trezească din somn, pentru a preveni un anumit incident.

Brățara inteligentă, pentru copii, transmite informații despre calitatea generală a somnului bebelușilor și este un gadget care oprește obiceiul multor părinți de a sta la dubii privind somnul copilului dintr-o anumită oră a nopții.

„Sproutling” se fixează în jurul gleznei copilului și furnizează informații utile grație senzorilor pe care îi are încorporați. Dar asta nu e atât: brățara trebuie conectată la o aplicație care furnizează date referitoare la ciclurile de somn ale bebelușului și condițiile optime pentru odihnă. Cel mai interesant este faptul că aplicația aparatului colaborează în permanență cu aplicația de pe telefonului vostru și vă spune de la distanță dacă cel mic doarme sau dacă ceva nu e în regulă.

Avantajul invenției este flexibilitatea. „Sproutling” e confecționată dintr-un material confortabil și poate fi extinsă atunci când copilul crește. De asemenea, poate fi spălată și se încarcă wireless. Potrivit caracteristicilor tehnice, autonomia aparatului este de aproximativ trei zile.

Brățara mai este capabilă și de a determina cât timp va mai dormi copilul, în funcție de stimulii care înconjoară pe bebeluș. Această capacitate permite părinților de a-și planifica timpul mai ușor și de a trage o fugă undeva, în timp ce copilul doarme.

Echipa care stă în spatele acestei brățări este numeroasă. La inventarea acesteia, stau angajați din medicină, dar și de la mărci renumite ca: Apple, Google și General Electric.

Potrivit producătorilor, aparatul va începe să fie livrat în martie 2015 și va costa, inițial, circa 259 de dolari.

Foto: www.fastcodesign.comwww.smartwatchpro.ruwww.dream-seed.com,  www.theverge.com

Distribuie articolul: