Rodica Nicov este femeia care mereu ceva croiește. A studiat designul la Universitatea Tehnică a Moldovei, iar de ceva timp este designer pentru Colleen Mauer Designs. Are o fetiță acasă, iar a doua se pare că este pe drum, decisă să o ajute pe mama să reușească foarte multe în această perioadă. Despre emoțiile celei de-a doua sarcini și rolul tăticilor în creșterea copiilor, am discutat cu designerul Rodica Nicov.

Rodica, care a fost primul gând atunci când ai aflat că ești însărcinată?

Desigur bucurie! Fetița mea de patru ani va avea o surioară sau un frate! Vom fi patru în familie, super!

Ce așteptați? S-au adeverit preferințele legate de sexul copilului? Ce atitudine aveți în general față de acest aspect?

Soțul desigur își dorea băiat, dar două fete e și mai bine. Două surori – cât e de frumos. Sănătate să fie și noroc, în rest depinde de educația părinților.

Care sunt cele mai importante nouăți pe care le faci/simți de când ești însărcinată?

De când am aflat că sunt însărcinată, mi-am stabilit să realizez cât mai multe lucruri, ca să am timp să mă ocup liniștită de bebeluș.

Rodica Nicov

Se spune că femeile însărcinate visează în timpul primului trimestru de sarcină trei lucruri: broaşte, viermi şi plante în ghiveci. Voi ce ați visat și dacă v-ați visat pruncii vreodată? 

Nu prea țin minte așa ceva. De fapt, mă strădui să nu mă gândesc la tot felul de lucruri urâte. Dumnezeu ne are în pază, ș tiu din prima sarcină încă, o știu dintotdeauna!

Ce vă doriți să vă moștenească cel de-al doilea copil?

Calitățile frumoase, desigur, precum dragostea pentru cei apropiați, plăcerea de a crea lucruri frumoase, de a face bine, etc.

Ce planuri aveți pentru copiii voștri?

Nu ne-am propus mari planuri. Întâi de toate să-i creștem sănătoși și să le dăm o educație frumoasă. Vrem să le putem oferi ceea ce își doresc ei, așa cum am primit noi de la părinții. Și în final, să fie fericiți!

Iuteș nicov tapordei

Cum vezi implicarea tăticilor în creșterea și educarea copiilor? Care este rolul lor în acest proces?

Maxim posibilă – la implicare mă refer. Dragostea de tătic n-o înlocuiește nimeni, iar ajutorul primit din partea lui este esențial pentru o mamă. Nu mai vorbesc despre cât de important pentru starea emoțională a unui copil este contribuția tatălui, timpul pe care acesta i-l oferă și toată dragostea paternă.

 Ai o definiție pentru cuvântul maternitate?

Înseamnă multe… multe luate la un loc. Este răspundere, grijă, dragoste, fericire!

Rodica Nicov, alături de alte două prietene: Olga Țapordei și Oxana Iuteș, a lansat o campanie dedicată femeilor însărcinate și mamelor care alăptează. Acestea au realizat o linie de haine pentru viitoare mămici despre care ne-au povestit în detalii. 

Citește și: Olga Țapordei despre graviditate: „E o stare care imediat te responsabilizează” (Foto)

8 gânduri de viitoare mamă de la jurnalista Oxana Iuteș: „Maternitatea este acea stare când…”

Foto: Dima Iacovlev