Viața poate fi trăită profesionist. La această concluzie a ajuns speakerul motivațional Irina Hakamada, după o carieră de peste 40 de ani, în care a gustat deopotrivă din activitate politică, publicistică și oratorică, fără să renunțe la viața personală. Acum, scriitoarea recunoaște deschis ce o ajută să-și trăiască viața atât de frumos.

„Lăsați carierismul și spuneți bun venit vieții trăite profesionist.

Noi nu suntem hedoniști și nici carieriști. Nu suntem liberi, ci dezordonați, trăim cu o singură zi, nu răspundem oamenilor cu apeluri telefonice, ne luăm înapoi cuvintele spuse, peste tot și mereu întârziem, ne distrăm iresponabil, trăim neliniștit, altfel vorbind: cu risc sporit. Poate că nu suntem de vină, dar trebuie să facem ceva cu asta.

Un astrolog mi-a spus, cândva, că secretul succesului meu se ascunde în asocierea dintre disciplină și libertatea spiritului. O frază care sună bine.

Dar iată rețeta succesului meu:

Am un regim pentru fiecare zi. Acest regim vizează viața mea profesională și privată, distracțiile, evenimentele demult amânate, locul și ora (nu am oficiu) luând în considerare viteza minimă de deplasare, ambuteiajele și starea fizică a clientului. De aceea nu întârzii niciodată, iar dacă o fac, e intenționat.

Plăcerile, hobby-urile, familia, totul este inclus. Chiar și atunci când munceam în calitate de ministru, mergeam la sală cu strictețe, de 2 ori pe săptămână. Și locul sălii de sport, în agenda mea, era la fel de important ca și întâlnirea cu prim-ministrul.

Agenda zilei și a săptămânii este făcută cu indicarea priorităților. Pasiunile, copiii, sportul, întâlnirile, sunt la fel de importante ca și serviciul. Sunt cam pe picior de egalitate. Dar petrecerile sau timpul în fața televizorului nu-mi prea reușesc. Mersul la film sau la Operă sunt incluse în program.

E important să nu cedezi în a optimiza lucrurile: le poți reuși pe toate. Așa trăiesc în ultimii 15 ani și le reușesc pe toate.

Disciplina și libertatea trebuie să fie lozinca omului contemporan. Lăsați carierismul și spuneți bun venit vieții trăite profesionist”, spune Irina Hakamada, în cartea sa, „Dao al Vieții”.

Foto: snob.ru

Distribuie articolul: