Rețeta de supă cremă italienească este într-adevăr o supă cu gust foarte bun și complet. Este perfectă dacă îți dorești o mâncare vegană sau de post, dar pe care să o prepari rapid.

Ingrediente:

  • 1 kg roșii, coapte bine,
  • 1 bucată ardei gras roșu,
  • 1 bucată ceapă albă,
  • 3 căței de usturoi,
  • 50 ml ulei de măsline,
  • 1 linguriță busuioc uscat sau proaspăt,
  • 1 linguriță de sare,
  • 1 linguriță de zahăr.

Preparare:

Punem într-o cratiță uleiul de măsline. Adăugăm ceapa tăiată cubulețe și usturoiul tocat, le călim 2-3 minute. Adaugăm ardeiul gras tăiat bucățele, călim încă 3-4 minute, amestecând periodic.

Adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Recomandăm înainte să le opăriți câteva secunde în apa clocotită și să le scoateți coaja.

Lăsați să se călească/fiarbă legumele la foc mediu timp de 15-20 de minute, până se înmoaie bine. Folosiți blenderul pentru a mărunți bine supa. Dacă e prea groasă adăugați puțină apă până obțineți consistența care vă placeți. Adăugați busuiocul și puneți să fiarbă la foc mic pentru 5-10 minute.

După acest timp o mai pasați putin cu blenderul, va fi și mai fină. Potriviți cu sare, adăugați zaharul (este pentru a lua din aciditatea roșiilor).

Serviți supa cu crutoane sau pâine prăjită.

Poftă bună!

Sursa: Lalena.ro

Vezi și: Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Vegetarienilor. Iată 10 localuri din Capitală unde poți mânca mâncare vegetariană