Astăzi avem pentru voi o rețetă super extra delicioasă: piept de pui în crustă de nuci! O rețetă super ușoară și foarte gustoasă, pe care merită să o încercați. „Eu am mâncat prima dată pui în crustă de nuci la mare, iar de atunci am tot avut în plan să prepar și eu pieptul de pui astfel. O idee excelentă să transformăm clasicul șnițel sau pui pane în ceva super gustoasă”, mărturisește autoarea blogului Rețetegg.blogspot.com.

Am folosit:
1 kg piept de pui fără piele și dezosat, 6 linguri de pesmet, 6 linguri de făină, 2 ouă, 100 g nucă, oregano, busuioc, boia dulce, sare, piper, ulei pt prăjit.

Cum facem:
pui in crusta de nucaPesmetul se pune într-o farfurie, se adaugă condimentele și nucă tăiată. Nu trebuie să o măcinăm, ci doar tăiată în bucățele cu un cuțit.

Pieptul de pui se spăla bine, se porționează (eu l-am tăiat fâșii ca pentru pui Shanghai) și se pune într-o farfurie cu făină.

Se trece bine prin făină, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare și apoi prin pesmetul cu nucă și condimente.

Se prăjește în ulei încins și se scoate atunci când s-a rumenit, pe o farfurie în care am pus un șervet.

Servim cu garnitură la alegere, eu am preferat piure-ul de cartofi preparat cu unt și lapte.

Poftă bună și gătiți cu spor!

Distribuie articolul: