Autoarea rețetei, Valeria Țurcan: „Vă asigur că va fi cea mai suculentă carne pe care ați mâncat-o vreodată și nu ezitați să o pregătiți. Aceste condimente îmbrăcișează puiul cu aromele sale miraculoase și fac ca această carne să fie mai suculentă, gustoasă și aromată. Eu sper din tot sufletul să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Mie nu îmi rămâne decât să vă spun să aveți o zi cât mai gustoasă și poftă bună!”

Ingrediente:

gaina-c1 pui întreg (de circa 1,500 kg.)

4 linguri – ulei de măsline

1 linguriță – boia de ardei dulce

½ linguriță – usturoi uscat pudră

½ linguriță – ceapă uscată

½ linguriță – rozmarin uscat

½ linguriță – cimbru uscat

1 linguriță – sare

1 lămâie

Piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 45-50 minute

Timp total: 55-60 minute

Număr de porții: 4-5

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol mic și încăpător usturoi pudră, ceapă deshidratată măruntă, boia de ardei dulce, sare, coajă răzuită de la o lămâie, piper negru proaspăt măcinat, rozmarin uscat și cimbru uscat. Apoi stoarce sucul de la o jumătate de lămâie, toarnă deasupra ulei de măsline și amestecă tot cu ajutorul unei linguri.
  2. Întoarce puiul cu pieptul în jos și cu ajutorul unui foarfece de bucătărie taie-l de-a lungul coloanei vertebrale din ambele părți. Ca să aplatizezi mai ușor puiul, fă-i o tăietură în regiunea pieptului. După care tamponează deasupra cu un prosop de hârtie, apoi taie-i surplusul de grăsime și piele. La sfârșit asezonează cu sare și piper negru.
  3. Între timp taie felii jumătatea de lămâie rămasă, aranjează feliile în rând pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu. Pune deasupra lămâii puiul cu pieptul în sus.
  4. Tamponează pielea cu un prosop de hârtie.
  5. La final unge puiul pe toată suprafața cu compoziția de condimente pregătită mai devreme.
  6. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 25 de minute, după care scoate puiul și mai unge-l odată cu compoziția de condimente rămasă. Întoarce puiul la cuptor pentru încă 20–25 de minute.
  7. Când puiul este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să stea circa 10-15 minute. Poftă bună!

Alte rețete apetisante găsiți pe Valeriesfood.md

Distribuie articolul: