Nu știi ce să mai prepari pentru cina de familie? Încearcă un pui indian, în sos de roșii delicios, cu unt și usturoi! Iese atât de cremos, încât nu vei iubi puiul, cât vei adora sosul!

Ingrediente pui:

  • 500 g piept/pulpe de pui dezosate
  • 1/2 linguriță pudră de ghimbir
  • 1/2 linguriță pudră chilli
  • sare
  • piper

Ingrediente sos:

  • 500 g roșii
  • o ceapă mare
  • 3 căței usturoi zdrobiți
  • o mână caju
  • 1/2 linguriță garam masala
  • 4 linguri zahăr
  • 5 linguri unt
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură oțet
  • sare, după gust

*Garam Masala este un amestec de condimente indiene pe care le puteți găsi în supermarketuri

Preparare:

1. Taie puiul cuburi sau feliuțe și combină-l cu ghimbirul, chilli și sare, apoi lasă-l la marinat pentru 15 minute.

2. Frige puiul în 3 linguri de ulei de măsline la foc mediu-iute, până când se rumenește ușor, apoi scoate-l și lasă-l deoparte.

3. În aceeași tigaie sau cratiță, frige și ceapa tăiată mărunt, în 2 linguri de ulei, apoi adăugă roșiile tăiate, usturoiul zdrobit cât mai bine, oțetul, sare, garam masala, zahărul, o lingură de unt și nucile caju.

4. Adăugă o cană de apă peste compoziția de sos și las-o la foc mic-mediu pentru 20 de minute.

5. Pasează compoziția pentru sosul de unt și usturoi folosind un mixer vertical, până obții o pastă fină.

6. Strecoară sosul obținut, pentru a separa cojile și semințele de roșii, apoi pune sosul înapoi în tigaie la foc mediu.

7. Adaugă restul de unt, smântână, puiul fript și lăsă compoziția la foc pentru 5-8 minute.

8. Servește puiul în sos de unt și usturoi cu puțină smântână deasupra și o porție de mămăliguță sau cu pâine de casă.

SURSA

Vezi și: Cartofi la cuptor cu muștar și usturoi. Sunt crocanți și atât de aromați

Distribuie articolul: