Shakshuka este o mâncare delicioasă ce provine din Orientul Apropiat. Reprezintă ochiuri de ouă într-un sos de roșii. De obicei este servită la micul dejun. Dar poate fi savurată cu succes și la o cină. Este o rețetă versatilă, în afară de roșii, ceapă și ardei puteți adaugă și alte legume pe placul vostru.

 Ingrediente:

4 ouă

2 linguri de ulei

1 ceapă medie

1 cățel de usturoi

1 ardei gras roșu

600 g  roșii decojite și fără semințe sau roșii din conservă

1 lingură de pudră de chilli (la dorință)

1 lingură chimen

1 lingură boia dulce

1 linguriță de zahăr

 sare și piper

Preparare

Pregătim legumele. Ceapă tăiem peștișori, ardeiul și roșiile cubulețe. Pisam usturoiul.

Într-o tigaie încălzim uleiul și călim  ceapă până se înmoaie bine.

Mincare din orient

Adăugăm usturoiul, ardeiul, condimentele și lăsăm să se înăbușe un pic, 2-3 minute.

Adăugăm roșiile, zahărul. Lăsăm la foc mediu  până ce căpătăm consistență unui sos, xam15-20 minute

Sărăm și pipăram.

Spargem ouăle câte unul, acoperim și lăsăm la foc mic până sunt gata.

Notă: Pentru o prezentare mai frumoasă am  gătit sosul în tigaie și apoi am dat ouăle și sosul la cuptor.

Gusturi & Culori

Distribuie articolul: