Într-o zi de post ne răsfăţăm cu un desert delicios şi aromat. Checul de post cu cacao şi dulceaţă de cireşe este desertul ideal!

Ingrediente:

2 căni  făina
2 căni de apă
1 cană de zahăr
200 gr margarina topită
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
3 linguri cacao
150 gr dulceaţă de cirese

Glazură – 3 linguri  zahăr, 1 lingură ulei, 4 linguri apă, vanilie, nucă de cocos

Mod de preparare:

Pregătim glazura – într-un vas se amestecă zahărul, apa, vanilia şi cacao. Se pune pe foc amestecând continuu, pâna la punctul de fierbere. Se închide focul şi mai amestecăm cca 1 min.

Preparare chec – Într-un vas se adaugă : margarină , dulceață , zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sare. Se amestecă energic cca 1 min apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează și obținem o compoziție omogenă. Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziția obținută și se introduce în cuptorul încălzit la 160 C și se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se răcescă câteva minute apoi se glazurează și se decorează cu nucă de cocos. Glazura se pregătește când checul este gata.

Se lasă să se răcescă complet apoi se porționează. Se servește rece.

Distribuie articolul: