Nu în zadar nutriționiștii ne recomandă de fiecare dată ouăle, acestea reprezentând alimentul etalon, care conține cele mai bune proteine de clasa I. Rețeta pe care o veți descoperi mai jos, este perfectă pentru timpul răcoros, când organismul are nevoie nu doar de energie, ci și de condimente necesare pentru a se încălzi.

Rețeta de ouă fierte, umplute cu gălbenuș picant, se prepară în doar câteva minute, cel mai mult timp fiind vestit în fierberea propriu-zisă a ouălor. Așadar, vei avea nevoie de câteva ingrediente: 

– 6 ouă de găină

– 1-2 fructe de lime

– muștar

– maioneză

– sos picant

– sare

– chipsuri preferate

– ardei iuți după gust

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să fierbi ouăle timp de 5-7 minute, să le pui la răcit într-un bol cu apă și apoi să le scoți coaja.

Ouăle deja fierte și curățate se vor tăia, longitudinal, în jumătăți, scoțând gălbenușurile și adăugându-le într-un bol separat.

Deasupra gălbenușurilor fierte, adaugă puțină maioneză, puțin muștar, sos picant, sare după gust și suc de lime. Toate aceste ingrediente se vor amesteca bine cu un făcăleț, iar după ce au format o masă consitentă, se toarnă în jumătățile de albuș fiert.

Ultimii pași sunt presărarea de chipsuri bine fărâmițate deasupra umpluturii și aranjarea bucățelelor de ardei iute.

Detalii, în video:

How to Make Spicy Deviled EggsThese will knock your socks off.

Posted by Brit + Co on 4 Noiembrie 2015

Video: Sarah Jones

Foto: Chris Andre

Distribuie articolul: