Toamna, când mărul devine vedeta sezonului, e păcat să nu-i valorificăm toate posibilitățile de preparare! În continuare, îți vom dezvălui o rețetă de preparare a mini-plăcintelor cu mere și caramel, savuroase și numai bune în perioada rece.

Rețeta video a mini-plăcintelor cu mere ți caramel aparține autoarei Elyse Wanshel.

Pentru prepararea lor, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 mere
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 2 linguri de făină
  • 1 pachet de bomboane caramel
  • 1 pachet de aluat gata pregătit

Mod de preparare:

Spală, curăță merele de coajă și taie-le în mici cubulețe. Într-un vas mai adânc, amestecă sucul de lămâie, zahărul, făina și scorțișoara. Adaugă cubulețele de măr și amestecă totul.

Întinde aluatul dezghețat cu ajutorul unui făcăleț și taie, din fâșia de aluat, cercuri de aluat cu diametru de circa 8 centimetri.

Pe centrul fiecărei fâșii de aluat, pune câte o linguriță de umplutură și o bucățică de caramel.

Fiecare fâșie de aluat acoperită cu umplutura, va trebui să fie acoperită cu altă fâșie de aluat, după care, fixată cu ajutorul unei furculițe și unsă din nou cu ou.

Plăcintele necoapte se vor coace într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 220 de grade, pentru 15 minute.

Distribuie articolul: