Serile răcoroase de toamnă ne impun tot mai des să căutăm, pe Google, rețete ale unor gustări delicioase și ușor de preparat. Canalul de YouTube TipHero a publicat, zilele trecute, o rețetă de preparare, în doar 15 minute, a chiflelor cu aromă de cașcaval și usturoi.

Pentru prepararea mini-chiflelor savuroase, vei avea nevoie de câteva ingrediente comune:

  • aluat congelat
  • o bucată de cașcaval, preferabil Mozarella
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3 linguri de unt
  • o legătură mică de pătrunjel
  • sare după gust

Mod de preparare:

Aluatul înghețat se lasă la temperatura camerei până când devine maleabil. Atunci când poate fi modelat, este împărțit în bile nu prea mari, care se aranjează pe tava tapetată cu hârtie de copt.

În fiecare bilă de aluat, va trebui să introduci câte o bucățică de cașcaval. Bucata de cașcaval se apasă pe aluat, apoi aluatul se modelează manual, pentru a-și recăpăta forma.

Într-un bol separat, se amestecă pătrunjelul mărunțit, usturoiul mărunțit, untul topit și puțină sare. Bilele umplute cu cașcaval și aranjate frumos pe tavă, se vor unge cu acest amestec și se vor da în cuptorul preîncăzit la 180 de grade, pentru 10 minute.

Chiflele se vor servi calde, atunci când cașcavalul din interior încă va fi moale.

Detalii, aici:

Foto: captură video

Distribuie articolul: