Despre beneficiile dovleceilor Zucchini ați auzit cu siguranță. Deși conțin foarte puține calorii, aceștia sunt foarte bogați în potasiu, Vitaminele A, B și C, dar și o serie întreagă de antioxidanți. Mai jos, veți găsi o rețetă care cu siguranță că vă va îndrăgosti de această legumă pe care unii oameni o consumă chiar și în stare crudă.

Ingrediente:

  • dovlecei verzi – 2 sau 3 bucăți
  • usturoi mărunțit – 2 căței
  • cașcaval Parmezan ras – 100 gr.
  • Lapte – 2-3 linguri
  • sare și piper – după gust
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul până la +215 grade Celsius și ungeți tava cu ulei de măsline. Turnați laptele într-un bol adânc, iar într-un alt vas, amestecați cașcavalul cu sare și piper.

Tăiați dovleceii felii. Cu cât mai subțiri vor fi feliile, cu atât mai crocante vor deveni.

Fiecare dintre felii va trebui să fie trecută prin lapte (fără ca să se prelingă mai apoi), după care, prin cașcaval (pe ambele părți).

Fiecare dintre felii va fi pusă pe tavă și presărată nițel cu usturoi mărunțit și câțiva stropi de ulei.

Feliile se vor pune la cuptor cam pentru jumătate de oră, până se vor rumeni.

Poftă mare!

Distribuie articolul: