Aventurile cu iubitul tău (fie el nou sau… același) sunt fierbinți, dar au și urmări nedorite, imprimându-se pe fața ta! Iată ghidul tău pentru un chip fără cusur de-a doua zi.

Iritanta barbă

Tehnic vorbind, se numește dermatită iritantă de contact. Folosește o cantitate mică de cremă cu cortizon pentru a calma iritația, iar data viitoare hidratează-ți bine fața înainte să vă ia valul, ca să nu afli ce-i aia iritație de-a doua zi.

Buze uscate

Sărutările pasionale te seacă… la propriu. Abordează problema din două direcții pentru a le reabilita. Aplică mai întâi un balsam de buze pe bază de acid hialuronic, apoi fixează umiditatea cu un pic de vaselină sau cremă de gălbenele.

Foto: meanttothrive.com

Foto: meanttothrive.com

Coșuri

Imediat ce simți apariția lor, spală-ți fața cu un produs cu acid salicilic, ca să dizolvi sebumul, apoi aplică un tratament local pentru coșuri. Repetă tratamentul toată săptămâna începând de-a doua zi, pentru extra-protecție.

Cucuie

Dacă tu și tipul hot vă ciocniți din greșeală, ține apăsat un cub de gheață pe cucuiul căpătat – acesta are proprietăți vaso-constrictoare, făcând vânătaia și umflătura mai puțin vizibile. Fricționarea zonei va stimula și dispersarea sângelui.

Foto: woman-boom.com

Foto: woman-boom.com

Rosacea

Sexul amplifică pulsul, determinând dilatarea vaselor de sânge și, prin urmare, înroșirea feței. După partida fierbinte, calmează inflamația pielii cu apă termală.

SURSA