Sarea de mare devine un ingredient din ce mai dorit pe mesele persoanelor care au grijă de sănătate și de felul în care arată. Este un ingredient organic, extras direct din mare, iar dacă sarea obișnuită nu face decât dă ne deshidrateze organismul, sarea de mare are un efect invers. Beneficiile sale sunt incontestabile. 

Potrivit healthmango.com, sarea de mare prezintă următoarele beneficii pentru sănătate: 

1. Întărește sistemul imunitar și te ajută să lupți contra virușilor care însoțesc răceala. Este eficientă în prevenirea febrei și gripei, a alergiilor și a altor tulburări autoimune. 

2. Este alcalină pentru organism, pentru că și-a păstrat toate mineralele, nefiind supusă proceselor termice. Nu conține ingrediente sintetice dăunătoare, deci poate ajuta la eliminarea acidității și a riscurilor pe care aceasta le creează în organism.

3. Te ajută să slăbești. Incredibil, nu-i așa? Sarea de mare stimulează stomacul să producă acele sucuri digestive, care asigură o bună digestie a mâncării. Stimulează, de asemenea, și circulația alimentelor prin tractul digestiv. Reduce constipația și previne creșterea în greutate. 

4. Ajută pielea să fie mai frumoasă. Grație mineralelor pe care le conține, sarea de mare previne fenomenul pielii uscate și a senzației de mâncărime. Sarea de mare previne, de asemenea, eczemele și psoriazisul. Baia cu sare de mare deschide porii, îmbunătățește circulația sangvină, hidratează țesuturile și vindecă pielea. 

5. Tratează astmul. Este eficace în reducerea inflamației în sistemul respirator. Veți putea respira mai ușor, dacă veți respira aerul salin. Se spune că dacă pui puțină sare pe limbă sau o adaugi în paharul cu apă, sarea de mare poate înlocui inhalatorul. 

6. Tratează bolile de inimă. Consumul de sare de mare poate reduce nivelul de colesterol și astfel, poate preveni hipertensiunea arterială, reglând bătăile neregulate ale inimii. Ajută la prevenirea aterosclerozei, a infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale. 

7. Ajută în lupta cu diabetul zaharat. Sarea de mare poate ajuta la reducerea nevoii de insulină, contribuind la menținerea nivelurilor adecvate de zahăr din organism. Dacă ești diabetic sau prezinți riscuri de a deveni diabetic, sarea de mare trebuie să devine o parte componentă a dietei tale. 

8. Previne osteoporoza. Doar 1/4 din cantitatea de sare care se află în organism este depozitată în oase și le ajută să fie puternice. Consumată regulat și în cantități rezonabile, sarea de mare poate preveni osteoporoza. 

9. Previne spasmele musculare și ajută mușchii să funcționeze corect. Datorită cantității mici de potasiu, pe care o conține, sarea de mare previne durerile musculare, spasmele și crampele. 

10. Tratează depresia, pentru că ajută la păstrarea hormonilor esențiali pentru organism. Consumul de sare de mare alungă stresul, pentru că stimulează secreția de serotonină și melatonină – hormoni care te ajută să te simți bine și să te relaxezi în timpul nopții. 

Foto: hdfreefoto.wordpress.compreparedfoods.com

Distribuie articolul: