Coada înaltă sau prinsă la spate este una dintre coafurile de bază pe care le purtăm aproape zilnic. Am ajuns să o considerăm mai mult o alegere practică decât o coafură în sine. Dar acest lucru se poate schimba, dacă descoperi câteva moduri simple de a transforma coada într-o coafură senzațională. 

Această coadă este înnodată la bază, împletită până la jumătate și are vârful liber. Este o coafură sexy, foarte ușor de realizat, ideală pentru părul lung și foarte lung. De asemenea, este o variantă excelentă în cazul în care ai extensii lungi.

2. Coadă foarte înaltă

Coada înaltă este coafura reprezentativă pentru cântăreața Ariana Grande. Pentru a obține acest look, ai nevoie de un elastic de păr de tip coardă, declară hairstylistul Chris Appleton, citat de Cosmopolitan. Acesta este o bucată de elastic rezistent, cu cleme din metal la fiecare capăt. Doar în acest fel poți susține perfect părul într-o coadă înaltă și rezistentă.

3. Coadă joasă și lungă

Pentru a obține o astfel de lungime, cel mai probabil vei avea nevoie de extensii. Un alt truc folosit de hairstylistul Chris Appleton este acela de a aplica extensiile în straturi astfel încât punctele de prindere să nu fie vizibile când prinzi părul la spate.

4. Coada tip „ananas”

Este o coafură ideală pentru cele care au părul creț sau ondulat. Tot ce trebuie să faci este să prinzi părul lejer, cu un elastic larg, în cea mai înaltă zonă a capului. Trage buclele în față și lasă-le să-ți încadreze chipul.

5. Coada cu „bule”

Coafurile care par dificil de realizat, dar sunt extrem de simplu de pus în practică, sunt cele mai interesante. Pentru a obține acest look, prinde-ți părul într-o coadă înaltă, apoi prinde coada din loc în loc cu elastice subțiri de culoarea părului. Trage cu grijă de coadă pentru a lărgi secțiunile și a crea un efect de bule.

6. Coadă înaltă răvășită

Pentru a face o coadă răvășită să pară un look atent construit și nu o coadă haotică realizată în ultima clipă, ia o șuviță de păr și înfășoară baza cozii cu ea, astfel încât să ascunzi elasticul. Este un truc vechi, dar perfect pentru a oferi un plus de eleganță unei cozi.

7. Coadă înfășurată

De ce să folosești doar un elastic pentru coada ta? Înfășoar-o până la jumătate folosind un material cu aspect prețios, precum o bucată de catifea. Vei crea o coafură inedită, cu aspect sexy și elegant. Este o idee bună pentru un eveniment special, atunci când decizi să te coafezi singură.

8. Coadă lungă și deasă

Dacă vrei o coadă bogată precum cea a modelului Joan Smalls, dar nu ai părul la fel de lung și de des, atunci te poți folosi de un truc simplu. Pentru a crea iluzia unei cozi lungi și dese, separă și prinde într-o coadă înaltă secțiunea de păr de deasupra urechilor, lăsând restul părului liber. Din față nu îți vei putea da seama că este de fapt o coadă parțială. Ondulează părul pentru și mai mult volum.

9. Coadă cu cărare

Poți transforma coada prinsă într-o coafură inedită dacă realizezi o cărare interesantă. Folosește gelul de styling pentru a netezi părul și a pune cărarea în evidență.

10. Coadă înaltă, împletită

Când asociezi două stiluri simple – o coadă înaltă și părul împletit în trei – vei obține un look surprinzător, care nu pare deloc simplu sau banal. Ca să netezești perfect părul, pulverizează spray fixativ pe o periuță de dinți și netezește firele rebele.

Vezi și: Coafuri pentru părul lung inspirate de la Olga Buzova (Foto)

Distribuie articolul: